δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
Παραδοσιακές ποτοποιίες: σύγχρονες δυνατότητες και προοπτικές
Αρχικά, παρουσιάζονται στοιχεία του κλάδου ποτοποιίας, αναφέρονται πληροφορίες σχετικά με τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών και δίνεται μια γενική εικόνα για τα ποιο γνωστά ελληνικά αποστάγματα και ποτά. Στη συνέχεια, επισημαίνονται οι έννοιες της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π), της Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε) και του Ιδιότυπου Παραδοσιακού Προϊόντος (Ι.Π.Π), ενώ παράλληλα γίνεται αναφορά στα οικονομικά στοιχεία του κλάδου ποτοποιίας για τα έτη 2012 - 2014. Ακόμη, γίνεται αναφορά στις εξαγωγές των αλκοολούχων ποτών, ενώ μελετάται η περίπτωση του «Κουμκουάτ Κέρκυρας», όσον αφορά, την ιστορία του, τα οφέλη του, τον τρόπο παρασκευής και διάθεσής του. Τέλος, πραγματοποιείται έρευνα μέσω ερωτηματολογίου για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με το «Κουμκουάτ» και τα παράγωγά του.
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.
Βοηθείστε μας να κάνουμε καλύτερο το OpenArchives.gr.