Παραδοσιακές ποτοποιίες: σύγχρονες δυνατότητες και προοπτικές

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2016 (EL)
Παραδοσιακές ποτοποιίες: σύγχρονες δυνατότητες και προοπτικές

Βούβλιας, Δημήτριος Γ.

Αρχικά, παρουσιάζονται στοιχεία του κλάδου ποτοποιίας, αναφέρονται πληροφορίες σχετικά με τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών και δίνεται μια γενική εικόνα για τα ποιο γνωστά ελληνικά αποστάγματα και ποτά. Στη συνέχεια, επισημαίνονται οι έννοιες της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π), της Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε) και του Ιδιότυπου Παραδοσιακού Προϊόντος (Ι.Π.Π), ενώ παράλληλα γίνεται αναφορά στα οικονομικά στοιχεία του κλάδου ποτοποιίας για τα έτη 2012 - 2014. Ακόμη, γίνεται αναφορά στις εξαγωγές των αλκοολούχων ποτών, ενώ μελετάται η περίπτωση του «Κουμκουάτ Κέρκυρας», όσον αφορά, την ιστορία του, τα οφέλη του, τον τρόπο παρασκευής και διάθεσής του. Τέλος, πραγματοποιείται έρευνα μέσω ερωτηματολογίου για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με το «Κουμκουάτ» και τα παράγωγά του.

Thesis
NonPeerReviewed

Ποτά
Εταιρείες

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2016


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.