Παραγωγή οίνου και βασικές οινολογικές αναλύσεις

RDF 

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see item page
in the web site of the repository *
share



Semantic enrichment/homogenization by EKT

2017 (EN)
Παραγωγή οίνου και βασικές οινολογικές αναλύσεις

Φωτιάδου, Ευγενία

Ο σκοπός της παρούσας ερευνητικής πτυχιακής εργασίας είναι να γίνει έλεγχος στην παραγωγή οίνου και να παρουσιαστούν οι βασικές οινολογικές αναλύσεις. Ελέγχθηκαν μέσω πειραμάτων τα ανάγοντα σάκχαρα, η ολική οξύτητα, η πτητική οξύτητα και ο προσδιορισμός του ελευθέρου και ολικού ανυδρίτη. Αρχικά, αναφέρεται στην ιστορία καθώς και στα στάδια δημιουργίας του οίνου. Μετέπειτα, δίνεται έμφαση στην παρασκευή των διαφόρων ειδών κρασιού και στην κατάλληλη προετοιμασία του εδάφους. Εν συνεχεία, γίνεται λόγος για τη σύσταση του οίνου και τα αρωματικά χαρακτηριστικά της ρόγας. Επιπλέον, πραγματοποιείται ο διαχωρισμός της οινοποίησης σε τρεις κλάδους: στον ερυθρό, στον ερυθρωπό και στους αφρώδεις. Τέλος, διαδραματίζονται έλεγχοι στα χαρακτηριστικά του χρώματος των οίνων και στον αλκοολομετρικό τίτλο.

Thesis
NonPeerReviewed

Οινοποιία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2017


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)