Ποιοτικά χαρακτηριστικά αυγών βιολογικής εκτροφής που πωλούνται συσκευασμένα σε υπεραγορές τροφίμων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2017 (EL)
Ποιοτικά χαρακτηριστικά αυγών βιολογικής εκτροφής που πωλούνται συσκευασμένα σε υπεραγορές τροφίμων

Κιρκμαλής, Παύλος

Η παρούσα πτυχιακή εργασία μελετά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυγών βιολογικής εκτροφής που πωλούνται συσκευασμένα σε υπεραγορές τροφίμων. Το πρώτο μέρος της πτυχιακής εργασίας αναφέρεται στα χαρακτηριστικά και την δομή γενικά όλων των τύπων αυγών όρνιθας, στην παραγωγή κατανάλωση αυγών στην Ελλάδα και παγκοσμίως και στα συστήματα εκτροφής των ωοτόκων ορνίθων. Στο δεύτερο μέρος της εργασίας παρουσιάζεται η έρευνα που εκπονήθηκε στα Εργαστήρια κατεύθυνσης Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων του τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Μακεδονίας. Μελετήθηκαν χαρακτηριστικά που ενδιαφέρουν τους καταναλωτές όπως η τιμή και η φρεσκότητα του αυγού, το βάρος του αυγού και των επιμέρους συστατικών του, το χρώμα της λεκίθου και η διατροφική αξία του αυγού σύμφωνα με την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και λίπος. Τα αποτελέσματα αξιολογήθηκαν με την ισχύουσα νομοθεσία και με άλλες δημοσιευμένες επιστημονικές εργασίες.

Thesis
NonPeerReviewed

Αυγοπαραγωγικές μονάδες
Βιολογικά προϊόντα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2017


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.