Εφαρμοσμένη διατροφή των πτηνών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Εφαρμοσμένη διατροφή των πτηνών

Τζάντζαρης, Τριαντάφυλλος
Ντινόπουλος, Ευάγγελος

Η εφαρμοσμένη διατροφή στα πτηνά είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο της κτηνοτροφίας γιατί αποτελεί μία από τις πιο εντατικές κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Σε σύγκριση με τα κεφάλαια που επενδύουμε δίνει πολύ μεγάλες αποδόσεις όσο κανένας άλλος της κτηνοτροφίας. Η πτηνοτροφία είναι ο κλάδος της ειδικής ζωοτεχνίας που ασχολείται με τη διατροφή, εκτροφή και βελτίωση των πτηνών. Τα πτηνά ανήκουν στα παμφάγα ζώα και τα κύρια χαρακτηριστικά του πεπτικού συστήματος είναι: α. Διαθέτουν μακρύ οισοφάγο. β. Ο οισοφάγος φέρει έναν πρόλοβο. γ. Διαθέτουν δύο (2) στομάχια μικρής χωρητικότητας,το αδενώδες και το μυώδες. δ. Διαθέτουν μικρό πεπτικό σωλήνα σε σχέση με τα άλλα Α.Ζ. και, ε. Διαθέτουν δύο (2) τυφλά έντερα περιορισμένων διαστάσεων.

Thesis
NonPeerReviewed

Πτηνά - Διατροφή
Πτηνοτροφία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.