Μελέτη αυτόνομου και αυτόματου ποτίσματος πάρκου με φωτοβολταϊκά

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2016 (EL)
Μελέτη αυτόνομου και αυτόματου ποτίσματος πάρκου με φωτοβολταϊκά

Θεοδωρίδης, Νικόλαος Θ.
Καπλανίδης, Αθανάσιος Γ.

Αντικείμενο της εργασίας αποτελεί η χρήση των φωτοβολταϊκών συστημάτων για το αυτόματο και αυτόνομο σύστημα ποτίσματος ενός πάρκου αναψυχής. Συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά στα βασικά εξαρτήματα ποτίσματος, στις κατηγορίες των ζωνών άρδευσης και στο αυτόνομο και διασυνδεδεμένο φωτοβολταϊκό σύστημα. Αναφέρεται ο εξοπλισμός που υποστηρίζει τα φωτοβολταϊκά συστήματα όπως μπαταρίες, μετατροπέας, ρυθμιστές ισχύος και τάσεως καθώς επίσης και για το σύστημα στάγδην άρδευσης με την βοήθεια του ηλεκτρονικού υπολογιστή και τους τύπους ρυθμιστών άρδευσης. Παρουσιάζεται το σχέδιο κάτοψης του πάρκου αναψυχής, στο οποίο παρατίθεται μια μελέτη τοποθέτησης των φυτών που πρόκειται να ποτιστούν, η γεωγραφική τοποθεσία των σωληνώσεων αυτόματου ποτίσματος και εκτιμώνται τα τεχνικά χαρακτηριστικά που κρίνουν την απόδοση των φωτοβολταϊκών συστημάτων σε συνδυασμό με ηλεκτρολογικά, μηχανολογικά και υδραυλικά μέσα.

Thesis
NonPeerReviewed

Φωτοβολταϊκή ενέργεια
Άρδευση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2016


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.