Θερμομηχανική συμπεριφορά ρητίνης με επεξεργασμένη ιπτάμενη τέφρα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2017 (EL)
Θερμομηχανική συμπεριφορά ρητίνης με επεξεργασμένη ιπτάμενη τέφρα

Χαζίζι, Αμαρίλντο Κ.

Σκοπός της εργασίας είναι η σύνθεση υλικών οργανικής μήτρας καθώς και ο χαρακτηρισμός των ιδιοτήτων τους. Στα πλαίσια της εργασίας χρησιμοποιήθηκαν δυο υλικά η εποξειδική ρητίνη (ER) και ιπτάμενη τέφρα (Fly Ash), η οποία προέρχεται από τον ατμοηλεκτρικό σταθμό (ΑΗΣ) Άγιου Δημήτριου (ΔΕΗ) στη Δυτική Μακεδονία. Συγκεκριμένα, έγιναν συνθέσεις με την εποξειδίκη ρητίνη (ΕR) και με την ιπτάμενη τέφρα (FA) σε διάφορες περιεκτικότητες (1%, 5% και 15%) και για διαφορετικούς χρόνους υπερήχων (sonication time: 5min, 30min και 120min). Τελικά, έγινε ο χαρακτηρισμός των σύνθετων που παρασκευάσθηκαν με τις τεχνικές Διαφορική Θερμιδομετρία Σάρωσης (DSC) και Δυναμική Μηχανική Ανάλυση (DMA).

Thesis
NonPeerReviewed

Πολυμερή
Υλικά

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2017


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.