Νεανική επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα της κρίσης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2017 (EL)
Νεανική επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα της κρίσης

Δόλλας, Δημοσθένης Θ.
Φωτιάδου, Σμαρώ Μ.

Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει ως αντικείμενο τη νεανική επιχειρηματικότητα. Αρχικώς, εξετάζεται η έννοια της επιχειρηματικότητας, της επιχειρηματικής ιδέας, τα χαρακτηριστικά των ατόμων που ασκούν με επιτυχία επιχειρηματική δραστηριότητα, καθώς και η έννοια της καινοτομίας. Ακολούθως, παρουσιάζονται ζητήματα σχετικά με την νεανική επιχειρηματικότητα, την επιχειρηματική προδιάθεση, τις κατηγορίες της επιχειρηματικότητας και αποτυπώνει στάσεις, πεποιθήσεις και απόψεις σε θέματα επιχειρηματικότητας και επιχειρηματικών κινήτρων. Στη συνέχεια παρατίθενται οι πιθανοί τρόποι χρηματοδότησης της νεανικής επιχειρηματικότητας και πραγματοποιείται μια έρευνα πεδίου για τη διερεύνηση των επιχειρηματικών προθέσεων των νέων και τη στάση τους απέναντι στην επιχειρηματικότητα σε συνδυασμό με προκαθορισμένα δημογραφικά χαρακτηριστικά. Τέλος, εξάγονται συμπεράσματα που δείχνουν ότι η επιχειρηματικότητα αποτελεί διέξοδο για τους νέους, οι οποίοι προβλέπουν όμως ότι το μέλλον της θα είναι δυσοίωνο.

Thesis
NonPeerReviewed

Factoring
Χρηματοδότηση
Επιχειρηματικότητα
Leasing

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2017


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.