Η λίμνη Ορεστιάδα ως παράγοντας ανάδειξης και συσπείρωσης του τουριστικού προϊόντος της Καστοριάς

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Η λίμνη Ορεστιάδα ως παράγοντας ανάδειξης και συσπείρωσης του τουριστικού προϊόντος της Καστοριάς

Λάλου, Παρασκευή

Ο τουρισμός και ειδικότερα οι εναλλακτικές του μορφές, μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στην τοπική ανάπτυξη των μικρών αγροτικών κοινωνιών. Στο νομό Καστοριάς συναντάμε πολλές μορφές εναλλακτικού τουρισμού. Οταν μιλούμε για την Καστοριά, συνειρμικά μας έρχονται στο νου τρεις κυρίως συμβολικοί δείκτες που χαρακτηρίζουν την ταυτότητά της: τα βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία της, η βιοτεχνία των γουναρικών και το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον της λίμνης. Οι πόλεις δημιουργήθηκαν με κάποια συγκεκριμένα κριτήρια και το νερό έπαιξε πάντοτε αποφασιστικό ρόλο στην εκλογή του χώρου ίδρυσής τους. Εξακόσια μέτρα ψηλότερα από την επιφάνεια της Θάλασσας βρίσκεται η πανέμορφη λίμνη της Καστοριάς και λίγα μέτρα Πάνω τα σπίτια. Σε έρευνα που έγινε στο πλαίσιο της παρούσα πτυχιακής εργασίας και η οποία αφορά τη συμβολή της λίμνης του νομού Καστοριάς στην ανάπτυξη του τουρισμού, συγκεντρώθηκαν δευτερογενή στοιχεία και στοιχεία μέσω ερωτηματολογίου που αφορούσαν τόσο τους μόνιμους κάτοικους του νομού, όσο και τους επισκέπτες.

Thesis
NonPeerReviewed

Λίμνες - Ελλάδα
Τουριστική ανάπτυξη

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.