Σχεδιασμός σύνθετης τοπολογίας με την χρήση του λογισμικού Cisco Packet Tracer

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2017 (EL)
Σχεδιασμός σύνθετης τοπολογίας με την χρήση του λογισμικού Cisco Packet Tracer

Σαλονικίδης, Παναγιώτης

Υπάρχουν διάφορα είδη δικτύων τα οποία ποικίλουν ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής της οποίας καλύπτουν αλλά και τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Τα πρωτόκολλα δρομολόγησης χρησιμοποιούνται για την επικοινωνία των συσκευών που απαρτίζουν ένα δίκτυο όπως και για την επικοινωνία διαφορετικών δικτύων, διαφορετικών παρόχων και για την διάδοση του Ίντερνετ. Στην εργασία αυτή θα αναφερθούν τα δυναμικά πρωτόκολλα δρομολόγησης όπως το RIP και το OSPF. Η διαμόρφωση των πρωτόκολλων γίνεται σε λογισμικό προσομοίωσης της Cisco. Παρ’ όλα αυτά, η λογική της εφαρμογής των πρωτοκόλλων δεν αλλάζει σε περίπτωση χρησιμοποίησης συσκευών (π.χ. switches, routers) από άλλες εταιρίες εκτός της Cisco. Αυτό που αλλάζει είναι το λογισμικό των συσκευών και η γραμμή εντολών που απαιτούνται για την διαμόρφωση των πρωτοκόλλων. Σκοπός της εργασίας είναι η ανάλυση αυτών των πρωτοκόλλων μέσα από ένα εταιρικό δίκτυο, αποτελούμενο από τρία υποκαταστήματα σε διαφορετικές πόλεις. Όλες οι συσκευές που χρησιμοποιούνται είναι τις Cisco.

Thesis
NonPeerReviewed

Πρωτόκολλα
Διαδίκτυο (Internet)
Δίκτυα υπολογιστών - Πρωτόκολλα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2017


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.