Η συνεισφορά της εμπορικής ναυτιλίας στην ελληνική οικονομία

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2016 (EL)
Η συνεισφορά της εμπορικής ναυτιλίας στην ελληνική οικονομία

Οικονόμου, Κωνσταντίνα

Η εμπορική ναυτιλία αποτελεί παραδοσιακή ενασχόληση των Ελλήνων από τις αρχές της ιστορίας τους. Οι Έλληνες εφοπλιστές κατάφεραν να επιβιώσουν στη μακρόχρονη ιστορία της χώρας εκμεταλλευόμενοι κάθε ευκαιρία παρά τις αντιξοότητες και την ύφεση που αντιμετωπίζει περιοδικά ο κλάδος. Σήμερα, αν και η χώρα αλλά και ο ίδιος ο κλάδος διεθνώς βρίσκεται σε βαθιά οικονομική κρίση, η ελληνόκτητη ναυτιλία διατηρεί την ηγετική της θέση διεθνώς. Κάθε χρόνο προσφέρει σημαντικά ποσά άμεσα ή έμμεσα στο ελληνικό κράτος βοηθώντας στην αντιμετώπιση του ελλείμματος ενώ η ίδια δεν υπήρξε ποτέ ελλειμματική. Αντίθετα ο κύκλος εργασιών της αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της χώρας. Ακόμα και εν μέσω οικονομικής κρίσης η ελληνόκτητη ναυτιλία εξακολουθεί να αναπτύσσεται και να εκσυγχρονίζει το στόλο της προσφέροντας απασχόληση και εισόδημα σε χιλιάδες οικογένειες στη χώρα καθώς και σημαντικά έσοδα στο δημόσιο ταμείο.

Thesis
NonPeerReviewed

Θαλάσσιες μεταφορές
Οικονομική ανάπτυξη - Ελλάδα
Εμπορική ναυτιλία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2016


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.