Εκτροφή πτηνών πέραν της όρνιθας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Εκτροφή πτηνών πέραν της όρνιθας

Τέλλιου, Αθανασία

Η εκτροφή πτηνών, λόγο της αύξησης του πληθυσμού στα μεγάλα αστικά κέντρα, και τις αλλαγές που γίνανε στις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων, αναπτύχθηκε σαν ξεχωριστός κλάδος της ζωοτεχνίας. Η ποιότητα των παραγόμενων πτηνών βελτιώθηκε και παράχθηκαν πολλά σκευάσματα από τα παράγωγα τους. Από τα αγροτικά σπίτια η παραγωγή αυτών, πέρασε στις σύγχρονες μεγάλες επιχειρήσεις. Ο μηχανικός εξοπλισμός της εκτροφής και οι διατροφικές συνθήκες των πτηνών, εξελίχθηκαν. Η διαχείριση της άλλαξε με την αύξηση του μεγέθους των επιχειρήσεων. Επίσης, οι συνθήκες εργασίας των εργαζομένων βελτιώθηκαν και η γενετική βελτίωση έφερε μεγαλύτερη παραγωγή και ποιότητα στην εκτροφή. Πριν 20 χρόνια τα πτηνά εκτρέφονταν σε μικρά σμήνη σε μικρούς θαλάμους ή ελεύθερες εκτροφές, ενώ σήμερα εκτρέφονται σε μεγάλα σμήνη και σε κλειστούς ή ανοιχτούς θαλάμους. Τα πτηνοτροφικά σκεύη σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να μειώνεται ο χρόνος εργασίας, αλλά και να παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια στα πτηνά.. Βελτιώθηκε η ποιότητα και η αποτελεσματικότητα των μιγμάτων διατροφής και πετύχαμε την καλύτερη προστασία της παραγωγής με την πρόληψη των ασθενειών, τους μαζικούς εμβολιασμούς και τη βελτίωση των συνθηκών εκτροφής γενικότερα. Εκτός από την παραγωγή πτηνών για κρέας και αυγά, καθώς αναπτύχτηκαν οι πτηνοτροφικές επιχειρήσεις κάποιοι άνθρωποι σκέφτηκαν να παράγουν και πτηνά για λόγους ψυχαγωγίας όπως είναι τα θηράματα και τα ωδικά. Μεγάλη επιτυχία είχαν στην αρχή τα ωδικά και τα τελευταία χρόνια δειλά δειλά άρχισαν να αποκτούν θεμέλια και τα θηράματα.

Thesis
NonPeerReviewed

Πτηνά - Διατροφή
Πτηνοτροφία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.