Κριτική αξιολόγηση του επιπέδου διαφθοράς στην Κύπρο

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2016 (EL)
Κριτική αξιολόγηση του επιπέδου διαφθοράς στην Κύπρο

Τζήμκας, Θεόδωρος Δ.

Μιλώντας για τη διαφθορά, δεν αναφερόμαστε σε κάποιο αποκλειστικό φαινόμενο της Κύπρου, ούτε σε κάποιο φρούτο που ευδοκιμεί μόνο σε αυτή τη χώρα, αλλά σε ένα φαινόμενο που είναι παγκόσμιο, το κόστος του οποίου είναι δυσθεώρητο και επηρεάζει λιγότερο ή περισσότερο όλες τις κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές εκφάνσεις του δημόσιου βίου. Στην έρευνα που ακολουθεί, θα γίνει αρχικά μία προσπάθεια να εκτιμηθεί το μέγεθός της και οι αιτίες που την προκαλούν. Παράλληλα θα επιχειρηθεί, μέσω της ανάλυσης δεικτών που την υπολογίζουν, να συνδεθεί με διάφορα οικονομικά μεγέθη, ώστε να προκύψει ένα-κατά το μέτρο του δυνατού-ασφαλές συμπέρασμα για το πώς θα καταπολεμηθεί. Πολύτιμοι αρωγοί αποτελούν χώρες που έχουν πετύχει να την περιορίσουν και δείχνουν το δρόμο στις υπόλοιπες. Βέβαια, καθώς όπως λέγεται «Συν Αθηνά και χείρα κίνει», όλα ξεκινάνε από τη θέληση κάθε κράτους ξεχωριστά να την πολεμήσει, συνεπικουρούμενο από τη θέληση των ίδιων του των πολιτών.

Thesis
NonPeerReviewed

Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν
Οικονομικό έγκλημα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2016-09


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.