Εκμετάλλευση πάχυνσης βοοειδών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Εκμετάλλευση πάχυνσης βοοειδών

Παπαγιάννης, Ιωάννης

Η κτηνοτροφική εκμετάλλευση λειτουργεί στο αγρόκτημα του ΔΔ Μακροχωρίου του νομού Ημαθίας, από το έτος 1995. Στην πτυχιακή εργασία αρχικά αναφέρονται ορισμένα εδαφοκλιματικά δεδομένα της περιοχής, όπου είναι εγκατεστημένη η εκμετάλλευση και περιγράφεται η κτηριακή και μηχανολογική της υποδομή και τα γεωργικά της μηχανήματα. Ακολουθεί περιγραφή του ζωικού κεφαλαίου, αναλύονται τα χορηγούμενα σιτηρέσια των μόσχων σε δύο στάδια της ανάπτυξης τους και προσδιορίζονται ορισμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά του παραγόμενου κρέατος. Ένα μέρος της εργασίας αναφέρεται στις προληπτικές προσπάθειες για τον προσδιορισμό των ασθενειών με την καταπολέμηση των τρωκτικών και των εντόμων και την εφαρμογή ενός αριθμού απαραίτητων απολυμάνσεων. Η εκμετάλλευση διαθέτει πλήρη εξοπλισμό ηλεκτρονικής παρακολούθησης, δεδομένου ότι βρίσκεται σε απομακρυσμένη τοποθεσία.

Thesis
NonPeerReviewed

Κτηνοτροφική μονάδα
Βοοειδή

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.