Κριτική αξιολόγηση του επιπέδου διαφθοράς στην Ισπανία

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2016 (EL)
Κριτική αξιολόγηση του επιπέδου διαφθοράς στην Ισπανία

Σαρμπίνη, Σμαραγδή

Η διαφθορά είναι ένα πολύπλοκο κοινωνικό φαινόμενο με αντίκτυπο σε όλους τους τομείς της κοινωνίας. Ο μη κυβερνητικός οργανισμός, «Διεθνής Διαφάνεια», επισημαίνει, ότι η διαφθορά διαβρώνει τον κοινωνικό ιστό, υπονομεύει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων σε πολιτικά και οικονομικά συστήματα, τα ιδρύματα και τους ηγέτες. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει ότι η διαφθορά επηρεάζει την οικονομική ανάπτυξη των χωρών αρνητικά, κλονίζει τους δημοκρατικούς θεσμούς, την κοινωνική δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου. Στην παρούσα εργασία θα εξετάσουμε τις διαστάσεις και τα αίτια του φαινομένου της διαφθοράς στην Ισπανία αναλύοντας τα στοιχεία των Δεικτών της Διεθνούς Διαφάνειας για την διαφθορά καθώς και της έρευνας του Ειδικού Ευρωβαρόμετρου 397 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Θα παρουσιάσουμε τις ενέργειες της χώρας για την καταπολέμηση του φαινομένου και θα προτείνουμε σχετικές μεταρρυθμίσεις. Θα προβάλλουμε τις προτάσεις μεταρρυθμίσεων του οργανισμού Διεθνής Διαφάνεια Ισπανίας αλλά και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και τις ευρωπαϊκές καλές πρακτικές. Τέλος θα κλείσουμε με συμπεράσματα για την προώθηση της διαφάνειας στην ισπανική κοινωνία και προτάσεις για περαιτέρω έρευνα.

Thesis
NonPeerReviewed

Οικονομικό έγκλημα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2016


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.