Λογιστικές εργασίες ναυτιλιακής εταιρείας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2017 (EL)
Λογιστικές εργασίες ναυτιλιακής εταιρείας

Αντωνάκη, Αικατερίνη

Η ελληνική ναυτιλία αναπτύσσετε συνεχώς καθώς αριθμεί πλήθος ναυτιλιακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον Πειραιά και δημιουργεί πολλές θέσεις εργασίας για χιλιάδες εργαζόμενους. Αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κλάδους και τομείς της ελληνικής οικονομίας. Μαζί με τον τουρισμό αποτελούν αυτό που αποκαλούμε βάρια βιομηχανία της χωράς. Σήμερα ο ελληνικός στόλος ελέγχει πάνω από 4000 φορτηγά πλοία από τα οποία τα 3700 υπολογίζεται ότι είναι ποντοπόρα ενώ όσον αφορά τη χωρητικότητα ο ελληνικός στόλος ηγείται 184.000.000 τόνους νεκρού βάρους. Η πλειοψηφία των ελληνικών πλοίων είναι νηολογημένα υπό ξένη σημαία. Οι ιδιομορφίες της ναυτιλιακής λογιστικής σε συνδυασμό με τον επιμερισμό της διεκπεραίωσης των ναυτιλιακών εργασιών έχει ως επακόλουθο τη δυσκολία στην απεικόνιση των εργασιών των ναυτιλιακών επιχειρήσεων σε ολόκληρο το φάσμα της τεχνικής και της λογιστικής διαδικασίας. Εξάλλου, η λογιστική των ναυτιλιακών επιχειρήσεων δεν έχει ακόμη, δυστυχώς, τυποποιηθεί, αφού δεν έχει εκπονηθεί Κλαδικό Λογιστικό Σχέδιο των Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων, γεγονός που έχει συντελεστεί σε άλλους κλάδους της οικονομίας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ομοιομορφία στην πράξη ως προς την αντιμετώπιση των ιδιαιτεροτήτων του κλάδου.

Thesis
NonPeerReviewed

Λογιστική επιχειρήσεων
Ναυτιλία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2017


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.