Εκτίμηση της χημικής σύστασης φλοιών σπόρων σουσαμιού, σύμφωνα με τις μεθόδους Weende & Van Soest = Chemical composition of sesame hulls (Weende and Van Soest methods)

RDF 

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την καρτέλα τεκμηρίου
μέσα από τον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα *
κοινοποιήστε το τεκμήριο



Σημασιολογικός εμπλουτισμός/ομογενοποίηση από το EKT

2014 (EL)
Εκτίμηση της χημικής σύστασης φλοιών σπόρων σουσαμιού, σύμφωνα με τις μεθόδους Weende & Van Soest = Chemical composition of sesame hulls (Weende and Van Soest methods)

Καγκελίδου, Ζαφείρω

Οι σπόροι σουσαμιού (Sesamum indicum L.) θεωρούνται από τους πρώτους ελαιούχους σπόρους που καλλιεργήθηκαν από τον άνθρωπο. Περίπου το 70% της παγκόσμιας παραγωγής σπόρων σουσαμιού προέρχεται από τη Ασία και το 26% από την Αφρική. Η μέση ετήσια παραγωγή σπόρων σουσαμιού ανά στρέμμα υπολογίζεται στα 49kg. Πολύ μεγαλύτερες αποδόσεις επιτυγχάνονται στην Ευρώπη (550kg/στρέμμα). Οι σπόροι σουσαμιού είναι μια σημαντική πηγή ελαίου (44-58%), πρωτεΐνης (18-25%), υδατανθράκων (περίπου 13,5%) και τέφρας (5%). Το έλαιο των σπόρων σουσαμιού περιέχει σημαντικές αντιοξειδωτικές ουσίες (λιγνάνες- lignans) αλλά και τοκοφερόλες. Οι φλοιοί των σπόρων σουσαμιού προκύπτουν ως υποπροϊόν κατά την επεξεργασία των σπόρων σουσαμιού μετά την εξαγωγή με εκχύλιση του ελαίου. Ανάλογα με τη διαδικασία που επιλέγεται, μηχανική ή χημική εκχύλιση, η χημική σύνθεση των φλοιών σπόρων σουσαμιού ποικίλει και ως εκ τούτου ποικίλει και η περιεκτικότητα τους σε πρωτεΐνη, η οποία είναι δυνατό να κυμαίνεται μεταξύ 23% και 31% .

Thesis
NonPeerReviewed

Φυτά
Ζωοτροφές

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2014


cc_by_nc_nd



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.