Η συμφωνία σύνδεσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Αίγυπτο

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2017 (EL)
Η συμφωνία σύνδεσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Αίγυπτο

Παπαδοπούλου, Αναστασία Ε.

Στόχος της πτυχιακής εργασίας είναι να εξετάσει, να αναλύσει, να παρουσιάσει και να αξιολογήσει τη Συμφωνία Σύνδεσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Αίγυπτο. Στις σελίδες της πραγματοποιούνται αναφορές στον θεσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην γεωγραφία και την οικονομία της, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, στοιχεία τα οποία σκόπιμα μας παραπέμπουν στην Ευρωμεσογειακή αυτή συμφωνία με την Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου. Στο πρώτο κεφάλαιο, γίνεται μία σύντομη ιστορική αναδρομή, στην οποία εμπεριέχεται η γέννηση του θεσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έπειτα ακολουθούν οικονομικά στοιχεία περί του θεσμού. Ορίζονται οι έννοιες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως ακόμη και του Ευρωπαϊκού Συντάγματος και επεξηγούνται τα σύμβολα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο επόμενο κεφάλαιο, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις Συμφωνίες Σύνδεσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με άλλες χώρες, στα μέσα που συμβάλλουν έτσι ώστε να πραγματοποιηθούν αυτές οι συμφωνίες καθώς και στο ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Ευρωμεσογειακές Συμφωνίες. Σε ότι αφορά το Ευρωκοινοβούλιο, παρουσιάζεται η ιστορική του εξέλιξη του θεσμού, η οργάνωση και οι αρμοδιότητες του. Στο τελευταίο κεφάλαιο, αναφέρεται αναλυτικά το κάθε στοιχείο που συγκροτεί την Συμφωνία Σύνδεσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Αίγυπτο. Παρουσιάζονται όλα τα πλεονεκτήματα που απορρέουν από τις συμφωνίες σύνδεσης που πραγματοποιεί η ΕΕ με άλλες χώρες. Χαρακτηρίζονται τα αποτελέσματα που έχουν αυτές οι συμφωνίες απέναντι στο εμπόριο και την οικονομία της Ευρώπης και αξιολογείται η επιρροή της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Αίγυπτο.

Thesis
NonPeerReviewed

Εμπόριο - Ευρώπη
Ευρώπη - Οικονομικές συνθήκες
Εμπορικές σχέσεις
Διεθνές εμπόριο
Ευρωπαϊκή Ένωση - Πολιτική και διακυβέρνηση
Εμπορικές διαπραγματεύσεις
Εμπορική πολιτική

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2017


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.