Μέλι βιολογικά πιστοποιημένο

This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia   

Repository :
@naktisis   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Μέλι βιολογικά πιστοποιημένο

Νικολοπούλου, Δήμητρα

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2009

2009


Το μέλι είναι ένα ζαχαρούχο προϊόν προερχόμενο από ορισμένα έντομα, κυρίως των μελισσών. Η μεγάλη συγκομιδή του ξεκινάει στις αρχές του καλοκαιριού. Το μέλι χωρίζεται σε διάφορες κατηγορίες ανάλογα κυρίως με την προέλευση και τον τρόπο παραγωγής του. Οι δύο κυριότερες κατηγορίες είναι το μέλι από νέκταρ και αυτό από μελιτώματα. Η μελισσοκομία παγκοσμίως διακρίνεται για την μεγάλη της προσφορά, καθώς είναι μία οικονομική δραστηριότητα που όχι μόνο δε βλάπτει το περιβάλλον, αλλά είναι θετική προς αυτό και επιπροσθέτως παρέχει μεγάλα οικονομικά οφέλη. Στην Ελλάδα, η μελισσοκομία υφίσταται από τον 15ο αιώνα π.Χ. τονίζοντας τον σπουδαίο διατροφικό και θεραπευτικό χαρακτήρα του μελιού, κυρίως για δερματικές παθήσεις αλλά και διάφορα παθολογικά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει ο άνθρωπος.

Μ > Μελισσοκομία
Β > Βιολογικά προϊόντα

Βιολογικά προϊόντα
Μελισσοκομία

Greek

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)