Μέλι βιολογικά πιστοποιημένο

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Μέλι βιολογικά πιστοποιημένο

Νικολοπούλου, Δήμητρα

Το μέλι είναι ένα ζαχαρούχο προϊόν προερχόμενο από ορισμένα έντομα, κυρίως των μελισσών. Η μεγάλη συγκομιδή του ξεκινάει στις αρχές του καλοκαιριού. Το μέλι χωρίζεται σε διάφορες κατηγορίες ανάλογα κυρίως με την προέλευση και τον τρόπο παραγωγής του. Οι δύο κυριότερες κατηγορίες είναι το μέλι από νέκταρ και αυτό από μελιτώματα. Η μελισσοκομία παγκοσμίως διακρίνεται για την μεγάλη της προσφορά, καθώς είναι μία οικονομική δραστηριότητα που όχι μόνο δε βλάπτει το περιβάλλον, αλλά είναι θετική προς αυτό και επιπροσθέτως παρέχει μεγάλα οικονομικά οφέλη. Στην Ελλάδα, η μελισσοκομία υφίσταται από τον 15ο αιώνα π.Χ. τονίζοντας τον σπουδαίο διατροφικό και θεραπευτικό χαρακτήρα του μελιού, κυρίως για δερματικές παθήσεις αλλά και διάφορα παθολογικά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει ο άνθρωπος.

Thesis
NonPeerReviewed

Βιολογικά προϊόντα
Μελισσοκομία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.