Η οικονομική κρίση και η διαχείριση των τουριστικών υπηρεσιών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2017 (EL)
Η οικονομική κρίση και η διαχείριση των τουριστικών υπηρεσιών

Μπάρδης, Σπυρίδων - Ιωάννης Κ.

Η Ελλάδα με τον ασύγκριτο φυσικό πλούτο και ομορφιά που διαθέτει και μία τεράστια ακτογραμμή, αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς παγκόσμιος, με πληθώρα επισκεπτών ειδικά τους θερινούς μήνες. Κάθε χρόνο εκατομμύρια τουριστών επισκέπτονται την χώρα μας αναδεικνύοντας τον τουρισμό σε σημαντικότατο πυλώνα της Ελληνικής οικονομίας. Ο τουρισμός σαν έννοια δηλώνει την προσωρινή μετακίνηση ανθρώπων από τον τόπο διαμονής τους σε άλλους για μορφωτικούς, ψυχαγωγικούς και ψυχολογικούς λόγους. Στις μέρες μας έχει κυρίως χαρακτήρα αναψυχής ως επί το πλείστο και στόχο την διασκέδαση και την χαλάρωση. Σε μία δύσκολή από οικονομικής και κοινωνικής άποψης συγκυρία για την χώρα μας, ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες ανάπτυξης του τόπου προσφέροντας σημαντικά οικονομικά έσοδα ζωτικής σημασίας για την Ελληνική κοινωνία. Ο τουρισμός ως οικονομικός τομέας συνδέεται άμεσα με πολλούς άλλους τομείς της οικονομίας και της παραγωγής. Κατά συνέπεια, τα οφέλη πουν επιφέρει είναι πολυποίκιλα τόσο στην παραγωγική διαδικασία ενός τόπου όσο φυσικά και στον τομέα της απασχόλησης. Κυρίαρχη μορφή του τουρισμού παγκοσμίως αποτελεί ο μαζικός τουρισμός. Ο μαζικός τουρισμός όμως αρχίζει σταδιακά να φθίνει, με τους τουρίστες τα τελευταία χρόνια, να ψάχνουν άλλες μορφές τουρισμού που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες τους. Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει ο εναλλακτικός ή αλλιώς θεματικός τουρισμός ο όποιος δίνει άπειρες εναλλακτικές λύσεις αναψυχής σε όλο το φάσμα των εν δυνάμει επισκεπτών ενός τόπου. Στην συγκεκριμένη μας εργασία θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τον τουρισμό όπως αυτός διαμορφώνεται στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια της κρίσης. Κατά κύριο λόγο θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τα οικονομικά δεδομένα του και το κατά πόσο αυτά έχουν επηρεαστεί ή όχι από την γενικότερη δυσμενή κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας.

Thesis
NonPeerReviewed

Οικονομική κρίση
Αειφορική ανάπτυξη
Τουρισμός - Ελλάδα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2017


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.