Ταυτοποίηση φυτών, μέσω εφαρμογής για κινητά, λογισμικού συστήματος Android

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2017 (EL)
Ταυτοποίηση φυτών, μέσω εφαρμογής για κινητά, λογισμικού συστήματος Android

Καπλάνογλου, Μάρθα

Στη σημερινή εποχή, η Πληροφορική αποτελεί μια πραγματικότητα, που καθορίζει, ποικιλοτρόπως, την κοινωνική ζωή των ανθρώπων. Τα προϊόντα της Πληροφορικής αποτελούν αρωγό και μέσο επηρεασμού σε ποικίλους τομείς, που συμπεριλαμβάνουν όλες τις επιστήμες, τις τέχνες και γενικά, όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες. Ένεκα της ιλιγγιώδους αυτής ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας, η πληροφορική συμβάλλει σε όλες τις δραστηριότητες των ανθρώπων, με σκοπό, την διευκόλυνση και την εξέλιξή τους. Μέσα από την κοινωνία της πληροφορίας δημιουργήθηκαν νέες δυνατότητες για ευημερία και βελτίωση του επιπέδου ζωής των ανθρώπων. Στη λογική αυτή, εξάλλου, βασίζεται και η προκείμενη πτυχιακή εργασία. Σκοπός της παρούσας πτυχιακής, είναι η ανάπτυξη μίας εφαρμογής(application) βοτανικής ταξινόμησης φυτών, που προορίζεται για τα “έξυπνα” κινητά τηλέφωνα (smartphones). Φυσικά, η εφαρμογή μπορεί να εκτελεστεί, όχι µόνο σε κινητά τηλέφωνα, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή περιλαμβάνει λειτουργικό σύστημα Android όπως (υπολογιστές, ταμπλέτες - tablets). Με την εφαρμογή, ο εκάστοτε χρήστης θα μπορεί να αντιστοιχεί, μέσω των πληροφοριών, που διαθέτει, από τη βάση δεδομένων της, ποιο φυτό είναι αυτό που αναζητά. Στην εφαρμογή, πέρα από τα γενικά στοιχεία, που χαρακτηρίζουν ένα φυτό, θα υπάρχουν και φωτογραφίες, ώστε να είναι πιο έγκυρη η οπτική ταυτοποίηση. Όραμα της παρούσας πτυχιακής είναι να βοηθήσει, τόσο τον μέσο χρήστη όσο και έναν χρήστη, με εξειδικευμένες γνώσεις πάνω στο αντικείμενο της Βοτανικής, στην εύρεση του φυτού, που αναζητεί, με τρόπο απλό, γρήγορο και άμεσο, κάτι που προσφέρει μια εφαρμογή για κινητά.

Thesis
NonPeerReviewed

Φυτά

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2017


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.