Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της παρούσας εργασίας βρίσκεται η διαδικασία σφαγής των βοοειδών, των αιγοπροβάτων και των χοίρων, καθώς και η διαχείριση των παραπροϊόντων και ο τεμαχισμός των σφάγιων. Αρχικά παρουσιάζονται οι τρόποι αναισθητοποίησης των ζώων, ενώ στη συνέχεια αναλύεται ο τεμαχισμός των σφάγιων και η αξιοποίηση των παραπροϊόντων και υποπροϊόντων. Στη συνέχεια ακολουθεί η μελέτη της ψύξης και κατάψυξης των σφάγιων και στο τέλος της εργασίας δίνεται έμφαση στα νοσήματα των σφάγιων ζώων