Ποιοτικά χαρακτηριστικά μελιού από μελισσοπαραγωγούς

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2017 (EN)
Ποιοτικά χαρακτηριστικά μελιού από μελισσοπαραγωγούς

Νικολαϊδου, Άννα

Στην παρούσα πτυχιακή εργασία μελετήθηκαν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά δειγμάτων από παραγωγούς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Στο πρώτο μέρος της εργασίας αναλύονται τα χαρακτηριστικά των μελιών που παράγονται στην Ελλάδα αλλά και η ισχύουσα Ελληνική νομοθεσία για την παραγωγή και την εμπορία μελιού. Στο δεύτερο μέρος της εργασίας παρουσιάζεται το εργαστηριακό κομμάτι της έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο Ερευνητικό Εργαστήριο του τμήματος Τεχνολογίας Γεωπονίας (κατεύθυνση Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων). Το δεύτερο μέρος αποτελείται από δύο κεφάλαια εκ των οποίον το πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται στα υλικά και τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν και στο δεύτερο στα αποτελέσματα αυτών. Εξετάστηκαν έξι δείγματα μελιού που προήλθαν από μελισσοπαραγωγούς που εδρεύουν στις Περιφερειακές Ενότητες Γρεβενών και Κοζάνης. Τα δείγματα ήταν μονοποικιλιακά ανθικής προέλευσης ή μείγματα μελιών διαφορετικής ανθικής προέλευσης ή μείγματα μελιού ανθέων και μελιτωμάτων. Τα δείγματα εξετάστηκαν ως την περιεκτικότητα τους σε υγρασία, την οξύτητα και το χρώμα τους.

Thesis
NonPeerReviewed

Μελισσοκομία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2017


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)