Αντιλήψεις και βιώματα εργασιακής θυματοποίησης σε διάφορα εργασιακά περιβάλλοντα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2017 (EL)
Αντιλήψεις και βιώματα εργασιακής θυματοποίησης σε διάφορα εργασιακά περιβάλλοντα

Τσελεγγίδου, Αλτανίτσα

Η σημερινή εποχή χαρακτηρίζεται από μεγάλες και σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές που επηρεάζουν όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής μας. Τεράστια και σημαντικά προβλήματα προκαλούνται στη δομή και στον τρόπο οργάνωσης της κοινωνίας. Ο σύγχρονος άνθρωπος βρίσκεται αντιμέτωπος με πάρα πολλές προκλήσεις και απαιτήσεις ειδικά στον εργασιακό χώρο. Έτσι, δεν είναι λίγες οι φορές που όλοι μας έχουμε νιώσει είτε λίγο είτε πολύ, να γινόμαστε θύματα κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Τι συμβαίνει όμως όταν ο εκφοβισμός και θυματοποίηση δημιουργούνται και υπάρχουν μέσα στο εργασιακό μας περιβάλλον;Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως οι άνθρωποι στην προσπάθεια τους να επιτύχουν τους στόχους τους χρησιμοποιούν μεθόδους και τεχνικές ύπουλες και αθέμιτες. Θύμα και θύτης είναι έννοιες που ο νόμος συσχετίζει μόνο με παράνομες και κακόβουλες πράξεις. Δυστυχώς όμως, το δίδυμο αυτό έχει πεδίο εφαρμογής κυρίως στις διαπροσωπικές εργασιακές σχέσεις, με πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα όχι μόνο για τους εργαζόμενους αλλά και για την ίδια την επιχείρηση.

Thesis
NonPeerReviewed

Εργασία και εργαζόμενοι
Εργασιακές σχέσεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2017


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.