Σελίδες κοινωνικής δικτύωσης στην Ανώτατη Εκπαίδευση

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Σελίδες κοινωνικής δικτύωσης στην Ανώτατη Εκπαίδευση

Κυριαζή, Ευαγγελία

Στις μέρες μας οι νέες τεχνολογίες και το ιντερνέτ αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας για ολοένα και περισσότερους ανθρώπους παγκοσμίως. Το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν σημαντικό μέσω επικοινωνίας και κοινωνικής συναναστροφής για εκατομμύρια χρήστες. Οι σημερινοί νέοι ειδικά αφιερώνουν πολύ χρόνο σε δραστηριότητες στο διαδίκτυο και στα κοινωνικά δίκτυα όπως για παράδειγμα το Facebook. Ολοένα και περισσότεροι ακαδημαϊκοί θεωρούν πως το γεγονός αυτό όχι μόνο δεν πρέπει να παραβλεφθεί, αλλά θα πρέπει να θεωρηθεί και ως έναν από τους βασικότερους λόγους που θα μπορούσαν οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης να χρησιμοποιηθούν στην παιδαγωγική διαδικασία και να πάρουν εκπαιδευτικές επεκτάσεις. Τα διαδικτυακά κοινωνικά δίκτυα μπορούν να παρέχουν πολλά υποσχόμενους επίσημους και ανεπίσημους τρόπους μάθησης συμπληρωματικούς της εκπαιδευτικής εμπειρίας. Στην παγκόσμια εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και στην ελληνική έχουν γίνει αξιόλογες προσπάθειες εκπαιδευτικής αξιοποίησης των εργαλείων που προσφέρονται από τα κοινωνικά δίκτυα. Όλο και περισσότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο δημιουργούν επίσημες σελίδες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι οποίες ενημερώνονται καθημερινά με υλικό σχετικά με δραστηριότητες των ιδρυμάτων, ανακοινώσεις, φωτογραφίες και βίντεο. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι στη σελίδα αυτή ενεργός είναι ο ρόλος και των φοιτητών και των καθηγητών. Στην παρούσα πτυχιακή μας εργασία θα προσπαθήσουμε να ερευνήσουμε την Ελληνική πραγματικότητα γύρω από το θέμα και ειδικά στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας μέσα από ερωτηματολόγια που απευθύναμε στους σπουδαστές.

Thesis
NonPeerReviewed

Εκπαίδευση
Internet

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2015-09


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.