Η εταιρεία ΧΟΥΤΟΣ CATERING A.E. ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το έτος 1983 και έχει ως κύριες δραστηριότητές της τη μελέτη και προβολή της ελληνικής κουζίνας. Δραστηριοποιείται στην επιμέλεια, διανομή, παρασκευή και διάθεση γευμάτων για συνεστιάσεις (catering).Διαθέτει πέντε εργαστήρια παρασκευής τροφίμων, δύο στη Θεσσαλονίκη, ένα στο Βόλο, ένα στην Αλεξανδρούπολη και ένα στην Κομοτηνή.
Στην παρούσα πτυχιακή εργασία, αρχικά, περιγράφονται οι εγκαταστάσεις προετοιμασίας του φαγητού, στη συνέχεια αναφέρεται η προέλευση των πρώτων υλών, η διαδικασία της δειγματοληψία και πώς γίνεται ο ποιοτικός έλεγχος. Παρακάτω αναλύεται βήμα προς βήμα η διαδικασία της ετοιμασίας του φαγητού. Στο επόμενο κεφάλαιο καταγράφονται οι παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του φαγητού. Στο τελευταίο κεφάλαιο αναλύεται ο τρόπος εφαρμογής του Συστήματος Διασφάλισης Ποιότητας (HACCP) και παρατίθενται τα συμπεράσματα της μελέτης.
Κ > Καταναλωτές - Προστασία - Δίκαιο και νομοθεσία