Η οικονομία και η απασχόληση στην Κύπρο

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Η οικονομία και η απασχόληση στην Κύπρο

Παπαθανασίου, Παντελίτσα

Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι η παρουσίαση της οικονομικής κατάστασης και της απασχόλησης στην Κύπρο. Πιο αναλυτικά προβαίνουμε στην καταγραφή και ανάλυση των οικονομικών διακυμάνσεων μέχρι το 2012 και των προβλέψεων για το 2013. Για την επίτευξη της συγκεκριμένης μελέτης πραγματοποιήθηκε έρευνα μέσω της έντυπης και διαδικτυακής βιβλιογραφίας με σκοπό την συγκέντρωση των απαιτούμενων στοιχείων. Κατά ένα μεγάλο ποσοστό στην εκπόνηση της έρευνας βοήθησαν τα στοιχεία που περιλαμβάνουν τα sites του Υπουργείου Οικονομικών της Κύπρου, η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα προκύπτει ότι η Κύπρος βρίσκεται κι αυτή με τη σειρά της στην φάση της οικονομικής δυσκαμψίας. Για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την όλη κατάσταση, κρίνεται απαραίτητο να ακολουθήσει μία ολοκληρωμένη οικονομική πολιτική. Θα πρέπει, επίσης, να καταβάλει πολλές προσπάθειες για την αποκατάσταση των ανέργων και να διαμορφώσει μία καλύτερη εισοδηματική πολιτική.

Thesis
NonPeerReviewed

Απασχόληση
Δημόσιο χρέος
Ανεργία
Πληθυσμός

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.