Δημοσιονομικά μέτρα για την ελληνική οικονομία: εισοδηματική και φορολογική πολιτική για το 2009

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Δημοσιονομικά μέτρα για την ελληνική οικονομία: εισοδηματική και φορολογική πολιτική για το 2009

Αλμπάνης, Θεόδωρος
Κακάς, Νικόλαος

Στην πρώτη ενότητα ασχολούμαστε, με εφάπαξ ενισχύσεις για το 2009 και κατ'επέκταση το πάγωμα μισθών στους μισθωτούς και στους συνταξιούχους. Στην δεύτερη ενότητα ασχολούμαστε με τη φορολογική πολιτική για το 2009 και αναλύονται οι φόροι που προϋπήρχαν αλλά και οι νέοι έκτακτοι φόροι που λήφθηκαν από την κυβέρνηση μέσω δύο φορολογικών πακέτων, του Μαρτίου και του Ιουνίου. Aυτά τα πακέτα ασχολούνται κυρίως με τα αυτοκίνητα, τα σκάφη, τα κινητά, τα ακίνητα, τα καύσιμα, τα τυχερά παιχνίδια, τους ημιυπαίθριους χώρους και τις κληρονομιές. Στην τρίτη ενότητα ασχολούμαστε με τις δημόσιες δαπάνες και την μείωσή τους. Η τρίτη ενότητα συνδέεται άμεσα με την πρώτη γιατί ένα βήμα για την μείωση των δαπανών είναι και η μείωση στις αυξήσεις των μισθών.

Thesis
NonPeerReviewed

Εισόδημα
Φόρος εισοδήματος

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2010-03


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.