Πολιτική και οικονομική σκέψη στον Αριστοτέλη: οι απόψεις του για τη μικροοικονομική

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Πολιτική και οικονομική σκέψη στον Αριστοτέλη: οι απόψεις του για τη μικροοικονομική

Τσιτσέλη, Θεοδώρα

Ο Αριστοτέλης, είναι ένας από τους σπουδαιότερους φιλόσοφους και θεωρείται από τις πιο σημαντικές μορφές του αρχαίου κόσμου. Ασχολήθηκε με πολλούς κλάδους, όπως τη φυσική, τη λογική, τη βιολογία, την ηθική, την αισθητική την πολιτική και την οικονομία. Η παρούσα εργασία, επικεντρώνεται στις πολιτικές και οικονομικές σκέψεις του Αριστοτέλη, καθώς και στην άποψη του για την μικροοικονομική θεωρία. Μελετώντας τα πολιτικά και οικονομικά έργα του, παρατηρούμε ότι συνέδεσε την οικονομία με την πολιτική. Ειδικότερα στα «Πολιτικά», εξετάζει το καλύτερο πολίτευμα σε μια πόλη και την θέση του πολίτη μέσα σε αυτή. Στα «Οικονομικά», φαίνεται η σημασία που δίνει ο Αριστοτέλης στη διοίκηση του οίκου. Ακόμη και σήμερα, μελετητές της πολιτικής και οικονομικής επιστήμης, καθοδηγούνται από τις Αριστοτελικές απόψεις και δεν υπάρχει βιβλίο, πολιτικό ή οικονομικό, που να μην συναντήσουμε το όνομά του. Ο Αριστοτέλης αποτελεί το θεμέλιο όλης της μεταγενέστερης φιλοσοφίας.

Thesis
NonPeerReviewed

Πολιτική φιλοσοφία
Οικονομικές απόψεις
Οικονομική ιστορία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2010-10


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.