Τα κινητά τηλέφωνα με ενσωματωμένα ηλεκτρονικά πορτοφόλια στην Ελλάδα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2017 (EL)
Τα κινητά τηλέφωνα με ενσωματωμένα ηλεκτρονικά πορτοφόλια στην Ελλάδα

Γρηγοριάδου, Αρχοντή Α.

Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει ως αντικείμενο τη μελέτη των κινητών τηλεφώνων με ενσωματωμένα ηλεκτρονικά πορτοφόλια στην Ελλάδα. Ηλεκτρονικό πορτοφόλι είναι μία συσκευή ή ένα λογισμικό το οποίο επιτρέπει σε έναν χρήστη να κάνει αγορές και να πληρώνει με πολλούς τρόπους, όπως είναι τα ηλεκτρονικά μετρητά και οι πιστωτικές κάρτες. Είναι χρήσιμο διότι επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν συναλλαγές γρήγορα και με ασφάλεια. Μπορεί κάποιος να ενσωματώσει το ηλεκτρονικό του πορτοφόλι σε smartphones ή tablets με λειτουργικό σύστημα Android και iOS. Από τα πιο γνωστά ηλεκτρονικά πορτοφόλια στον κόσμο είναι το eMoneySafe το οποίο σου προσφέρει γρήγορες πληρωμές και παντού, ασφάλεια, καθώς διαθέτει ένα από τα πλέον αξιόπιστα συστήματα ηλεκτρονικών πληρωμών στον κόσμο. Στην Ελλάδα τα 3 πιο γνωστά ηλεκτρονικά πορτοφόλια είναι το my Alpha wallet της Alpha Bank, τo i-bank Pay της Εθνικής Τράπεζας και το Viva Wallet σε συνεργασία με την Eurobank. Με τα 3 αυτά ηλεκτρονικά πορτοφόλια μπορείτε να πραγματοποιήσετε γρήγορα και με ασφάλεια ηλεκτρονικές αγορές και πληρωμές λογαριασμών και οφειλών. Στα πλαίσια της παρούσας πτυχιακής γίνεται διερεύνηση και ανάλυση της χρήσης του ηλεκτρονικού πορτοφολιού σε ένα δείγμα 50 ατόμων με ηλικία άνω των 18 ετών. Το ερευνητικό εργαλείο που χρησιμοποιήθηκε ήταν το ερωτηματολόγιο. Ρωτήθηκαν άνδρες και γυναίκες και στο τέλος της εργασίας υπάρχουν σχήματα τα οποία μας δείχνουν τι χρήση κάνει ο κόσμος στα ηλεκτρονικά πορτοφόλια, τους διευκολύνει ή όχι στην καθημερινότητα τους, πως τους φαίνεται η χρήση του, πόσο αξιόπιστο το θεωρούν, πιο ηλεκτρονικό πορτοφόλι χρησιμοποιούν κ.α. Από την έρευνα αυτή συμπεραίνουμε πως το ηλεκτρονικό πορτοφόλι είναι αρκετά χρήσιμο και αξιόπιστο για τον κόσμο, πολλοί είναι αυτοί που το χρησιμοποιούν και το θεωρούν εύκολο στη χρήση του.

Thesis
NonPeerReviewed

Ηλεκτρονικές συναλλαγές

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2017


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.