Χρησιμοποίηση φλοιών σπόρων σουσαμιού στο σιτηρέσιο ορνίθων ενδιάμεσου κρεοπαραγωγικού τύπου = Use of sesame seed hulls in meat type layer’ diets

RDF 

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο



Σημασιολογικός εμπλουτισμός/ομογενοποίηση από το EKT

2014 (EL)
Χρησιμοποίηση φλοιών σπόρων σουσαμιού στο σιτηρέσιο ορνίθων ενδιάμεσου κρεοπαραγωγικού τύπου = Use of sesame seed hulls in meat type layer’ diets

Βαρελάς, Στυλιανός

Οι φλοιοί σπόρων σουσαμιού είναι ένα υποπροϊόν της βιομηχανίας παραγωγής προϊόντων σουσαμιού (χαλβάς- ταχίνι). Αποτελούν πλούσια πηγή μεθειονίνης, κυστίνης και ασβεστίου και μέτρια πηγή πρωτεΐνης. Πραγματοποιήθηκε ένα πείραμα για να προσδιοριστούν οι επιδράσεις των φλοιών σπόρων σουσαμιού, όταν συμμετέχουν σε ποσοστό 13% στο σιτηρέσιο ορνίθων ενδιάμεσου κρεοπαραγωγικού τύπου. Η συμμετοχή των φλοιών των σπόρων σουσαμιού στο σιτηρέσιο των ορνίθων προκάλεσε μια σημαντική (Ρ<0,05) μείωση του ημερήσιου ρυθμού ανάπτυξης, της ημερήσιας κατανάλωσης τροφής και της αυγοπαραγωγής, ενώ επιδείνωσε σημαντικά (Ρ<0,05) τη μετατρεψιμότητα της τροφής, χωρίς ωστόσο να επηρεάσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του αυγού. Από τα αποτελέσματα της εργασίας αυτής προέκυψε ότι η προσθήκη φλοιών σπόρων σουσαμιού σε ποσοστό 13% στο σιτηρέσιο ορνίθων ενδιάμεσου κρεοπαραγωγικού τύπου, επηρεάζει δυσμενώς τα παραγωγικά χαρακτηριστικά αλλά όχι και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των αυγών.

Thesis
NonPeerReviewed

Πτηνά - Διατροφή
Ζωοτροφές

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2014


cc_by_nc_nd



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.