Χρησιμοποίηση φλοιών σπόρων σουσαμιού στο σιτηρέσιο ορνίθων ενδιάμεσου κρεοπαραγωγικού τύπου = Use of sesame seed hulls in meat type layer’ diets

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Χρησιμοποίηση φλοιών σπόρων σουσαμιού στο σιτηρέσιο ορνίθων ενδιάμεσου κρεοπαραγωγικού τύπου = Use of sesame seed hulls in meat type layer’ diets

Βαρελάς, Στυλιανός

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2014

2014


Οι φλοιοί σπόρων σουσαμιού είναι ένα υποπροϊόν της βιομηχανίας παραγωγής προϊόντων σουσαμιού (χαλβάς- ταχίνι). Αποτελούν πλούσια πηγή μεθειονίνης, κυστίνης και ασβεστίου και μέτρια πηγή πρωτεΐνης. Πραγματοποιήθηκε ένα πείραμα για να προσδιοριστούν οι επιδράσεις των φλοιών σπόρων σουσαμιού, όταν συμμετέχουν σε ποσοστό 13% στο σιτηρέσιο ορνίθων ενδιάμεσου κρεοπαραγωγικού τύπου. Η συμμετοχή των φλοιών των σπόρων σουσαμιού στο σιτηρέσιο των ορνίθων προκάλεσε μια σημαντική (Ρ<0,05) μείωση του ημερήσιου ρυθμού ανάπτυξης, της ημερήσιας κατανάλωσης τροφής και της αυγοπαραγωγής, ενώ επιδείνωσε σημαντικά (Ρ<0,05) τη μετατρεψιμότητα της τροφής, χωρίς ωστόσο να επηρεάσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του αυγού. Από τα αποτελέσματα της εργασίας αυτής προέκυψε ότι η προσθήκη φλοιών σπόρων σουσαμιού σε ποσοστό 13% στο σιτηρέσιο ορνίθων ενδιάμεσου κρεοπαραγωγικού τύπου, επηρεάζει δυσμενώς τα παραγωγικά χαρακτηριστικά αλλά όχι και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των αυγών.

Π > Πτηνά - Διατροφή
Ζ > Ζωοτροφές

Πτηνά - Διατροφή
Ζωοτροφές

Ελληνική γλώσσα

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Ζωϊκής Παραγωγής (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.