Η κτηνοτροφία στο Νομό Φλώρινας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Η κτηνοτροφία στο Νομό Φλώρινας

Μαρκόπουλος, Ευάγγελος

Περιγράφεται η κτηνοτροφική δραστηριότητα στο Νομό Φλώρινας και η παραγωγή ζωοκομικών προϊόντων-τροφίμων, που προκύπτουν απ’ αυτή. Τα στοιχεία προέρχονται από τη χρήση του ηλεκτρονικού συστήματος « Δίκτυο καταγραφής και επιτήρησης Ζωϊκού Κεφαλαίου » του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, από σχετική βιβλιογραφία που παρατίθεται στο τέλος της εργασίας, από προσωπικές παρατηρήσεις και μετρήσεις στην περιοχή των Πρεσπών, όπου εργάζομαι ως αγροτικός κτηνίατρος από το 2005 και από συνομιλίες με αξιόπιστα άτομα. Η υπάρχουσα κατάσταση στους διάφορους κλάδους της κτηνοτροφίας του νομού αντιπαραβάλλεται με στοιχεία και δεδομένα από τις δύο τελευταίες δεκαετίες και συγκρίνεται με άλλους νομούς και με εθνικά μεγέθη. Η κτηνοτροφία εξετάζεται σε σχέση με τις σημαντικότερες παραμέτρους, όπως η αυτάρκεια της περιοχής στην παραγωγή ζωοτροφών από καλλιέργειες και από φυσικούς βοσκοτόπους, ως προς τη γενετική βελτίωση του ζωϊκού κεφαλαίου και ως προς την παραγωγή πιστοποιημένων-ποιοτικών προϊόντων. Εξετάζονται τα προβλήματα της κτηνοτροφίας στην περιοχή και παρουσιάζονται προτάσεις που να ανταποκρίνονται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νομού.

Thesis
NonPeerReviewed

Κτηνοτροφία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.