Καλλιέργεια κερασιάς και ροδακινιάς και ποιότητα νωπού προϊόντος

This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia   

Repository :
@naktisis   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Καλλιέργεια κερασιάς και ροδακινιάς και ποιότητα νωπού προϊόντος

Σιώρη, Σοφία

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2009

2009


Η καλλιέργεια κερασιάς και ροδακινιάς είναι πολύ διαδεδομένη στην Βόρεια Ελλάδα, ιδιαίτερα στο νομό Πέλλας. Στα παρακάτω κεφάλαια θα εξεταστούν η καλλιέργεια της κερασιάς και ροδακινιάς και η ποιότητα του νωπού προϊόντος. Στο πρώτο κεφάλαιο θα γίνει αναφορά στην καλλιέργεια κερασιάς, στην βοτανική ταξινόμηση, στις καλλιεργούμενες ποικιλίες της , στις εδαφοκλιματικές απαιτήσεις και την καλλιεργητική τεχνική. Στο δεύτερο κεφάλαιο θα γίνει αντίστοιχη αναφορά στην καλλιέργεια της ροδακινιάς, την βοτανική ταξινόμηση, τους βοτανικούς χαρακτήρες , τις ποικιλίες, τις εδαφοκλιματικές απαιτήσεις και , τέλος , την καλλιεργητική τεχνική. Στο τρίτο κεφάλαιο , που αφορά στην ποιότητα των νωπών οπωροκηπευτικών , θα εξεταστούν τα κριτήρια ποιότητας των οπωροκηπευτικών, οι παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα τους και οι τρόποι εκτίμησης και μέτρησης αυτής. Στο τέταρτο κεφάλαιο θα γίνει αναφορά στην τυποποίηση και συσκευασία νωπών οπωροκηπευτικών. Στο πέμπτο κεφάλαιο θα αναπτυχθούν οι μέθοδοι συντήρησης των νωπών οπωροκηπευτικών. Τέλος , θα γίνει αναφορά στην σύσταση των οπωροκηπευτικών προϊόντων και τη θρεπτική τους αξία

Κ > Κερασιά
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Ρ > Ροδακινιά

Κερασιά
Ποιοτικός έλεγχος
Ροδακινιά

Greek

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)