Η διαχείριση της γνώσης για τη σύγχρονη επιχείρηση

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Η διαχείριση της γνώσης για τη σύγχρονη επιχείρηση

Ευαγγέλου, Παρασκευή

Είναι κοινώς αποδεκτή η άποψη ότι η διαχείριση γνώσης είναι τομέας αναπτυσσόμενος και ειδικά εντός των επιχειρήσεων και σε άµεση συνάρτηση µε την ραγδαία εξέλιξη της πληροφορική αποτελεί κοµµάτι της καθημερινής πραγματικότητας. Η διαχείριση γνώσης ουσιαστικά καταπιάνεται µε τη διαχείριση των πιθανοτήτων και την ανακατανομή τους προς όφελος της επιβίωσης και της κερδοφορίας. Αποτελεσματικές στρατηγικές διαχείρισης γνώσης δεν διασφαλίζουν απαραίτητα την επιτυχία, ωστόσο αυξάνουν σημαντικά τις πιθανότητες. Σε πρώτη προσέγγιση, είναι δύσκολο να ορίσουμε και να εφαρμόσουμε την διαχείριση γνώσης. Επιπλέον, συνήθως είναι δαπανηρό από πλευράς χρόνου και ανθρωπίνων πόρων, για να µην αναφέρουμε και το κόστος της απαραίτητης τεχνολογικής υποδομής. Παρόλα αυτά η διαχείριση της γνώσης δεν παύει να αποτελεί απαραίτητη βάση για τη δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος στην σύγχρονη οικονομία της γνώσης και σίγουρα το αποτέλεσμα ανταμείβει και την επιχείρηση και τους εργαζομένους της αλλά και το σύνολο του πελατολογίου της επιχείρησης.

Thesis
NonPeerReviewed

Επιχειρήσεις
Διαχείριση γνώσης
Knowledge management

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.