Αυτοματισμός και βελτιστοποίηση βιομηχανικής μονάδας λευκοσιδηρουργίας

Αυτοματισμός και βελτιστοποίηση βιομηχανικής μονάδας λευκοσιδηρουργίας

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Αυτοματισμός και βελτιστοποίηση βιομηχανικής μονάδας λευκοσιδηρουργίας

Τσαβδάρης, Νικόλαος Α.

Thesis
NonPeerReviewed

2018


Στην πτυχιακή αυτή εργασία έγινε διερεύνηση και αξιολόγηση της Αυτοματοποίησης και της Βελτιστοποίησης σε βιομηχανική παραγωγική μονάδα λευκοσιδηρουργίας. Στην εργασία έγινε περιγραφή της εργοστασιακής μονάδας ως προς τις παραγωγικές γραμμές της με διαγράμματα ροής εργασίας και με καταγραφή και περιγραφή εξοπλισμού της. Επίσης έγινε καταγραφή και περιγραφή των κεντρικών ηλεκτρολογικών πινάκων του εργοστασίου και δύο συγκεκριμένων ηλεκτρομηχανολογικών μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται στην παραγωγική διαδικασία και είναι (α) το ψαλίδι κοπής φύλλων λευκοσιδήρου και (β) η συγκολλητική μηχανή μεταλλικών δοχείων. Επίσης έγινε καταγραφή και περιγραφή των βλαβών του εργοστασίου, των αιτιών τους και των αποκαταστάσεων και των επιδιορθώσεων τους, ως διορθωτικές ενέργειες της βελτιστοποίησης. Στην εργασία έγινε ακόμη σχεδίαση και ανάπτυξη και χρήση δομημένων ερωτηματολογίων ελέγχων (checklists) για να διαπιστωθεί η συμμόρφωση με αρχές αυτοματοποίησης και βελτιστοποίηση και έλεγχος της συνολικής αποτελεσματικότητας εξοπλισμού.

Αυτοματισμός
Ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις

Ελληνική γλώσσα

cc_by_nc_nd




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.