Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Κοστολόγηση

Κατσαρού, Θεοδώρα

Τα διοικητικά στελέχη των κερδοσκοπικών επιχειρήσεων και μη χρειάζονται λεπτομερή λογιστικά δεδομένα για να παρακολουθούν τις καθημερινές λειτουργίες, να ελέγχουν το κόστος και να αξιολογούν την απόδοση της επιχείρησης. Οι πιο χρήσιμες πληροφορίες γι' αυτές τις διοικητικές λειτουργίες είναι τα δεδομένα της λογιστικής κόστους. Η λογιστική του κόστους είναι η διαδικασία καθορισμού του κόστους παραγωγής των προϊόντων, παροχής υπηρεσιών ή ανάληψης ορισμένων δραστηριοτήτων. Επομένως τα διοικητικά στελέχη εξαρτώνται άμεσα από τους κοστολόγους, οι οποίοι είναι ειδικοί να συγκεντρώνουν τις πληροφορίες του κόστους και να τις μεταφέρουν στα διοικητικά στελέχη με τη μορφή κάποιου αρίστου υποδείγματος για λήψη αποφάσεων. Τα διοικητικά στελέχη πάντα ενδιαφέρονταν για το κόστος των προϊόντων και των δραστηριοτήτων. Έτσι ο τομέας της λογιστικής του κόστους πραγματικά αναπτύχθηκε, όταν έγινε απαραίτητη η μέτρηση του κόστους για την παραγωγή ειδικών προϊόντων μέσα σε μια πολύπλοκη βιομηχανική δραστηριότητα. Για έναν έμπορο, ο οποίος αγόραζε ενδύματα σε κάποια καθορισμένη τιμή και τα πωλούσε σε κάποια άλλη, το κόστος της αγοράς ήταν γνωστό και δεν προκαλούσε σοβαρά προβλήματα μέτρησης.

Thesis
NonPeerReviewed

Λογιστική κόστους
Κοστολόγηση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.