Στην παρούσα μελέτη επιχειρείται μια προσέγγιση της καλλιέργειας της πιπεριάς (Capsicum annum L.). Αναλυτικότερα, περιγράφεται ο τρόπος καλλιέργειας της πιπεριάς στον αγρό ή στο θερμοκήπιο, καθώς και πληροφορίες που αφορούν χειρισμούς από τη σπορά έως τη συγκομιδή και τη διατήρησή της. Επίσης, γίνεται αναφορά στην πιπεριά Φλωρίνης, η οποία καλλιεργήθηκε και καλλιεργείται στην περιοχή της Φλώρινας ως τοπικό προϊόν. Οι πληροφορίες που αντλήθηκαν από την περιοχή για τη συγγραφή της παρούσας εργασίας αποτυπώνουν ότι η καλλιέργεια της πιπεριάς, επηρέασε και επηρεάζει την κοινωνική ζωή των ανθρώπων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.
Καταλήγοντας διαπιστώνεται η ανάγκη για εντατικοποίηση της συγκεκριμένης καλλιέργειας με σκοπό την αξιοποίηση και διάθεσή της στην εγχώρια και ξένη αγορά ως, τοπικό προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, γεγονός που θα μπορούσε να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.
Π > Πιπεριές
Λ > Λαχανικά
Agricultural and Veterinary Sciences ▶ Agriculture, Forestry and Fisheries Agronomy and Crop Science
(EN)
Πιπεριές
Λαχανικά
Greek
Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)