Ποιοτικός έλεγχος και εργαστηριακές αναλύσεις ελαιολάδου

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2009 (EN)
Ποιοτικός έλεγχος και εργαστηριακές αναλύσεις ελαιολάδου

Φειζουλάχ, Ναϊάντα

Η παρούσα εργασία έχει ως κύριο θέμα την εκτενή παρουσίαση του ελαιολάδου, από τη σκοπιά των συστατικών του, των ιδιοτήτων του καθώς και των παραγόντων που μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητά του και την ιδιοσύστασή του. Το ελαιόλαδο υπήρξε ανέκαθεν κύριο συστατικό τόσο της μεσογειακής δίαιτας, όσο και σημαντικότατος παράγοντας αγροτικής και οικονομικής δραστηριότητας. Τα στοιχεία που παρατίθενται στην εργασία αυτή, είναι ενδεικτικά της διεθνούς και ελληνικής παραγωγής και κατανάλωσης ελαιολάδου και πυρηνελαίου. Παράλληλα, καταδεικνύουν τη σημασία του ελαιολάδου ως διατροφικό προϊόν, αλλά και ως στοιχείο κουλτούρας των πληθυσμών που το παράγουν. Ειδικότερη μνεία γίνεται τόσο για την ποσότητα όσο και το είδος της ελληνικής παραγωγής.

Thesis
NonPeerReviewed

Ποιοτικός έλεγχος
Ελαιόλαδο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)