δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2008 (EL)

Ποιότητα Λογισμικού

ΞΕΝΟΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ (ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ, ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ)

ΣΚΟΔΡΑΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ, ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ)
ΦΙΤΣΙΛΗΣ, ΠΑΝΟΣ (ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ, ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΩΝ, ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ)

H συγκεκριμένη ενότητα ΕΔΥ παρουσιάζει 5 θέματα σχετικά με ποιότητα λογισμικού, μετρικές ποιότητας λογισμικού, το μοντέλο CMM και τον εργαστηριακό τρόπο αξιολόγησης της ποιότητας.
Σκοπός του παρόντος είναι να σας βοηθήσει να εξασκηθείτε πρακτικά στην αξιολόγηση ποιότητας λογισμικού. Υπάρχει ένας απλός και καταστροφικός τρόπος να μελετήσετε αυτό το υλικό: «Να το παρακολουθήσετε όπως μία ταινία». Μην το κάνετε. Όπως λέει και ένας καλός συνάδελφος αυτό σας διδάσκει όσο σας γυμνάζει να παρακολουθείτε κάποιον να σηκώνει αλτήρες! Αν δεν έχετε το χρόνο να το κάνετε σωστά, αφήστε το για αργότερα. Ίσως να έχετε χρόνο να το περάσετε ως επανάληψη πριν τις εξετάσεις. Σκοπός αυτού του εκπαιδευτικού υλικού είναι να λύσετε βήμα με βήμα κάθε άσκηση αντιμετωπίζοντας ένα πραγματικό πρόβλημα. Παρακολουθήστε το ζητούμενο και προχωρήστε στην άσκηση. Πατήστε pause και γράψτε τη δική σας λύση (δείτε την ξανά, διορθώστε την, σκεφτείτε εναλλακτικές προσεγγίσεις).

Webcast

ποιότητα λογισμικού, μετρικές ποιότητας λογισμικού, εργαστηριακή αξιολόγηση ποιότητας λογισμικού, ευχρηστία, software quality, software quality metrics, capability maturity model, laboratory software quality assessment, usability


Ελληνική γλώσσα

2008
2009-03-03T07:36:13Z
2013-12-13T11:31:36Z


«Εισαγωγή στην Ποιότητα Λογισμικού» – Διάρκειας 39’:22’’.Μπορείτε να το μελετήσετε είτε παράλληλα με το βιβλίο, είτε ως υλικό επανάληψης. Αν και για τη συνολική του παρακολούθηση θα χρειαστείτε (πατώντας pause και κάνοντας αναδρομές στο βιβλίο) περίπου 1 με 1 1/2 ώρα, μπορείτε να το παρακολουθήσετε και τμηματικά πηγαίνοντας στο αντίστοιχο κεφάλαιο που σταματήσατε, «Μετρικές Ποιότητας Λογισμικού» – Διάρκειας 48’:36’’. Συνιστούμε να το παρακολουθήσετε μετά τη μελέτη της αντίστοιχης ύλης του βιβλίου και έχοντας σύνδεση στο διαδίκτυο και χαρτί και στυλό για να λύσετε τις εργασίες. Για τη συνολική του παρακολούθηση θα χρειαστείτε (πατώντας pause και λύνοντας τις ασκήσεις) περίπου 3 με 4 ώρες τις οποίες σε καμία περίπτωση δεν συνιστούμε να τις διαθέσετε συνεχόμενα. Συνιστούμε να το παρακολουθήσετε τμηματικά πηγαίνοντας στο αντίστοιχο κεφάλαιο που σταματήσατε, «Η ουσία για την Ποιότητα Λογισμικού» – Διάρκειας 19’:09’’. Συνιστούμε να το παρακολουθήσετε μετά τη μελέτη της αντίστοιχης ύλης του βιβλίου, είτε ως υλικό επανάληψης. Αφιερώστε 30' συνεχόμενα για την παρακολούθησή του, «Capability Maturity Model» – Διάρκειας 33’:20’’. Συνιστούμε να το παρακολουθήσετε μετά τη μελέτη της αντίστοιχης ύλης του βιβλίου, είτε ως υλικό επανάληψης. Αν και για τη συνολική του παρακολούθηση θα χρειαστείτε (πατώντας pause και κάνοντας αναδρομές στο βιβλίο) περίπου 1 με 1 1/2 ώρα, μπορείτε να το παρακολουθήσετε και τμηματικά πηγαίνοντας στο αντίστοιχο κεφάλαιο που σταματήσατε, «Εργαστηριακή Αξιολόγηση Ποιότητας Λογισμικού» – Διάρκειας 12’:42’’. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε μετά τη μελέτη των μετρικών λογισμικού και ανεξάρτητα με την ύλη του βιβλίου. Αφιερώστε 15' συνεχόμενα για την παρακολούθησή του. (2 Ώρες + 33 Λεπτά + 9 Δεύτερα)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.