The role of puppets in promoting speaking skills in TEYL : supplementing welcome aboard 1 with puppets

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2007 (EL)

The role of puppets in promoting speaking skills in TEYL : supplementing welcome aboard 1 with puppets

ΜΑΡΙΑ ΜΠΟΥΤΖΑΡΕΛΟΥ

ΑπόσπασµαΓια αιώνες το κουκλοθέατρο χρησιµοποιείτο για να προσφέρει ψυχαγωγία σε ενήλικες και παιδιά. Στις µέρες µας εκτός από το γεγονός ότι έχει αναβιώσει ως µέσο ψυχαγωγίας χρησιµοποιείται όλο και περισσότερο στην εκπαίδευση και ειδικά στην πρωτοβάθµια εκπαίδευση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι προσφέρει στα παιδιά την ευκαιρία να αναπτύξουν πολλές πτυχές της προσωπικότητάς τους και συνεισφέρει σηµαντικά στην γνωστική και συναισθηµατική τους εξέλιξη όπως επίσης και στη διαδικασία της µάθησης. Αυτή η πτυχιακή εργασία επικεντρώνεται κυρίως στη θετική επίδραση της κούκλας στην µαθησιακή διαδικασία και ψυχολογία των µικρών µαθητών και ειδικά στην εξέλιξη των προφορικών δεξιοτήτων στην τάξη εκµάθησης της ξένης γλώσσας. Η συνεισφορά του κουκλοθέατρου στην εκµάθηση της Αγγλικής ως ξένης γλώσσας εξετάζεται µε σκοπό τα ευρήµατα που προκύπτουν να ενσωµατωθούν σε ένα αναθεωρηµένο αναλυτικό πρόγραµµα για οκτάχρονους µαθητές σε ένα δηµοτικό σχολείο στην Ελλάδα. Το καινούργιο αναλυτικό πρόγραµµα είναι εµπλουτισµένο µε κούκλες µε σκοπό οι οκτάχρονοι µαθητές της ξένης γλώσσας να αισθάνονται ήρεµοι και πρόθυµοι να ρισκάρουν και να εκφραστούν προφορικά στα Αγγλικά. Η επίδραση των αλλαγών στη συµµετοχή των µαθητών στο µάθηµα Αγγλικών και η εξέλιξη των προφορικών τους δεξιοτήτων παρατηρούνται κατά τη διάρκεια τριών διδακτικών ωρών που πραγµατοποιούνται µε την βοήθεια κούκλων. Τα αποτελέσµατα της παρατήρησης εξετάζονται και αξιολογούνται και διατυπώνονται προτάσεις για τη βελτίωση του προτεινόµενου αναλυτικού προγράµµατος.

Διπλωματική εργασία


Ελληνική γλώσσα
Αγγλική γλώσσα

2007
2013-12-16T10:00:45Z


Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.