Αμπελογραφική Μελέτη Μερικών Ποικιλιών Αμπέλου (Vitis vinifera L.)

This item is provided by the institution :
Agricultural University of Athens   

Repository :
Digital Repository of Agricultural University of Athens   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Αμπελογραφική Μελέτη Μερικών Ποικιλιών Αμπέλου (Vitis vinifera L.)

Καραμολέγκου, Μαργαρίτα

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Εργαστήριο Αμπελολογίας
Σταυρακάκης , Εμμανουήλ

Thesis

2006
2012-11-26T08:59:24Z


Στην πτυχιακή αυτή εργασία μελετήθηκαν 15 ελληνικές ποικιλίες αμπέλου του είδους Vitis vinifera εκ των οποίων οι 8 ήταν λευκές και οι 7 ερυθρές. Οι ποικιλίες αυτές είναι εγκαταστημένες στον αμπελώνα του Εργαστηρίου Αμπελολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Η πτυχιακή εργασία ολοκληρώθηκε σε δύο καλλιεργητικές περιόδους (2004-2005). Τα χαρακτηριστικά που μελετήθηκαν σε κάθε ποικιλία ξεχωριστά είναι τα εξής: - Αμπελογραφική περιγραφή των: o Νεαρή κορυφή. o Αναπτυγμένα φύλλα. o Χαρακτηριστικά σταφυλιού. o Χαρακτηριστικά ράγας. o Χαρακτηριστικά γιγάρτου. o Έλικες. o Άνθη. - Φαινολογικά στάδια της αμπέλου. o Έναρξη βλάστησης o Πορεία άνθησης. o Πορεία ωρίμανσης. - Χαρακτήρες του γλεύκους. o Σάκχαρα. o pH. o Οξύτητα o Αργινίνη. Παρατηρήσεις: Κατά το έτος 2005 παρατηρήθηκε ότι η πορεία ωρίμανσης των σταφυλιών πραγματοποιήθηκε με αργότερους ρυθμούς σε σχέση με το έτος 2004. Επίσης, στις περισσότερες ποικιλίες παρατηρήθηκε καθυστέρηση κατά δέκα ημέρες περίπου στην έναρξη βλάστησης.
Πτυχιακή μελέτη που εκπονήθηκε στο Εργαστήριο Αμπελολογίας


Φύλλα
Ποικιλίες
Αμπέλια
Vitis vinifera L.

Greek

Department of Crop Science/Viticulture lab

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)