Αμπελογραφική Μελέτη Μερικών Ποικιλιών Αμπέλου (Vitis vinifera L.)

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2012 (EL)

Αμπελογραφική Μελέτη Μερικών Ποικιλιών Αμπέλου (Vitis vinifera L.)

Καραμολέγκου, Μαργαρίτα

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Εργαστήριο Αμπελολογίας
Σταυρακάκης , Εμμανουήλ

Στην πτυχιακή αυτή εργασία μελετήθηκαν 15 ελληνικές ποικιλίες αμπέλου του είδους Vitis vinifera εκ των οποίων οι 8 ήταν λευκές και οι 7 ερυθρές. Οι ποικιλίες αυτές είναι εγκαταστημένες στον αμπελώνα του Εργαστηρίου Αμπελολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Η πτυχιακή εργασία ολοκληρώθηκε σε δύο καλλιεργητικές περιόδους (2004-2005). Τα χαρακτηριστικά που μελετήθηκαν σε κάθε ποικιλία ξεχωριστά είναι τα εξής: - Αμπελογραφική περιγραφή των: o Νεαρή κορυφή. o Αναπτυγμένα φύλλα. o Χαρακτηριστικά σταφυλιού. o Χαρακτηριστικά ράγας. o Χαρακτηριστικά γιγάρτου. o Έλικες. o Άνθη. - Φαινολογικά στάδια της αμπέλου. o Έναρξη βλάστησης o Πορεία άνθησης. o Πορεία ωρίμανσης. - Χαρακτήρες του γλεύκους. o Σάκχαρα. o pH. o Οξύτητα o Αργινίνη. Παρατηρήσεις: Κατά το έτος 2005 παρατηρήθηκε ότι η πορεία ωρίμανσης των σταφυλιών πραγματοποιήθηκε με αργότερους ρυθμούς σε σχέση με το έτος 2004. Επίσης, στις περισσότερες ποικιλίες παρατηρήθηκε καθυστέρηση κατά δέκα ημέρες περίπου στην έναρξη βλάστησης.
Πτυχιακή μελέτη που εκπονήθηκε στο Εργαστήριο Αμπελολογίας

Thesis

Φύλλα
Ποικιλίες
Αμπέλια
Vitis vinifera L.


Ελληνική γλώσσα

2006
2012-11-26T08:59:24Z





*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.