Αμπελογραφική μελέτη και αξιολόγηση μερικών ποικιλιών αμπέλου επιτραπέζιας χρήσης

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2012 (EL)

Αμπελογραφική μελέτη και αξιολόγηση μερικών ποικιλιών αμπέλου επιτραπέζιας χρήσης

Μασαούτης, Ιωάννης

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Εργαστήριο Αμπελολογίας
Σταυρακάκης , Εμμανουήλ

Μεταπτυχιακή διατριβή που εκπονήθηκε στο Εργαστήριο Αμπελολογίας στα πλαίσια του ΔΠΜΣ Αμπελουργία-Οινολογία
Η παρούσα μεταπτυχιακή εργασία έχει ως αντικείμενο την αμπελογραφική μελέτη μερικών επιτραπέζιων ποικιλιών Αμπέλου. Οι ποικιλίες αυτές είναι εγκατεστημένες στην αμπελογραφική συλλογή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η εργασία ολοκληρώθηκε σε μια καλλιεργητική περίοδο (2004). Σε κάθε ποικιλία αμπέλου μελετήθηκαν : 1) Αμπελογραφικά Στοιχεία. χαρακτήρες της νεαρής βλάστησης, του βλαστού, του φύλλου, του άνθους, της σταφυλής, της ράγας, των γιγάρτων. 2) Φαινολογικά Στοιχεία. πορεία έκπτυξης των οφθαλμών του καρποφόρου ξύλου πορεία άνθησης των ταξιανθιών πορεία ωρίμανσης 3) Στοιχεία Αμπελομετρίας. - οι μετρήσεις έγιναν με δύο τρόπους, είτε χρησιμοποιώντας υποδεκάμετρο και μοιρογνωμόνιο, είτε χρησιμοποιώντας τον κανόνα και το μοιρογνωμόνιο του Galet. 4) Χαρακτήρες Γλεύκους. - σάκχαρα - Οξέα (ολική και ενεργός οξύτητα) - Αργινίνη 5) Στατιστική ανάλυση Με την βοήθεια του προγράμματος Numerical Taxonomy System όπως αναπτύχθηκε από τον Rohlf (Exeter Software New York, 1993, USA) έγινε στατιστική ανάλυση των αποτελεσμάτων.

Thesis

Ποικιλίες
Αμπέλια
Vitis vinifera L.


Ελληνική γλώσσα

2005
2012-11-28T15:42:18Z





*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.