Μελέτη της διαιτητικής αξίας των στέμφυλων οινοποιΐας για τα μηρυκαστικά

This item is provided by the institution :
Agricultural University of Athens   

Repository :
Digital Repository of Agricultural University of Athens   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Feeding value of grape marc for ruminants
Μελέτη της διαιτητικής αξίας των στέμφυλων οινοποιΐας για τα μηρυκαστικά

Φεγγερός, Κωνσταντίνος Ι.

Καλαϊσάκης, Περικλής

Διδακτορική Διατριβή / Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών

1985-02-05


Πρόκειται για Διδακτορική Διατριβή που υποβλήθηκε στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών (ΑΓΣΑ). Η Βιβλιοθήκη διαθέτει σε ξεχωριστή συλλογή μόνο το έντυπο αρχείο.
ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ Η ΧΗΜΙΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΘΕΝΤΩΝ ΣΤΕΜΦΥΛΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ: Α) ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ WEENDE (%=0): ΑΟ=11,5-12,5, ΛΟ=5,5-9,0 , ΙΟ=27-30, ΕΝΕΟ= 44-47 ΚΑΙ ΤΕΦΡΑ=4,5-7,0 ΚΑΙ Β) ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ VAN SOEST ΚΑΙ MOORE: NDF=55-64, ADF=46-50, HMIKYTTARINH=8-10, KYTTARINH=11,5-13,0 ΚΑΙΛΙΓΝΙΝΗ+ΚΟΥΤΙΝΗ=34-41. ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΕΣ ΤΑΝΝΙΝΕΣ (8,5-14%=0) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΟΡΓΑΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΠΕΠΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΖΥΜΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΠΡΟΒΑΤΑ, ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΚΤΙΜΗΘΗΚΕ: Α) Η ΘΡΕΠΤΙΚΗΑΞΙΑ ΤΩΝ ΣΤΕΜΦΥΛΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑΣ ΚΑΙ Β) Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΜΦΥΛΩΝ (ΛΟΓΩ ΛΙΓΝΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑΝΝΙΝΩΝ) ΣΤΗΝ ΠΕΠΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΣΙΤΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ. ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΣΤΕΜΦΥΛΑΟΙΝΟΠΟΙΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ 4,5 M.J ΚΕΓ 'Η 500 ΤΜΑ ΑΝΑ ΧΓΡΞΟ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΤΑ ΣΙΤΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΜΗΡΥΚΑΣΤΙΚΩΝ, ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ Σ'ΑΥΤΑ ΧΟΝΔΡΟΕΙΔΕΙΣ ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ, ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΧΡΙ 20%.


Διατροφή ζώων
ΑΓΣΑ ΔΔ ΦΕΓ
Στέμφυλα οινοποιΐας
Μηρυκαστικά
Διαιτητική αξία

Greek

ΑΓΣΑ / Τομέας Ζωικής Παραγωγής / Εργαστήριο Θεωρητικής & Εφαρμοσμένης Διατροφής Ζώων




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)