Μελέτη της αποδοχής του Plickers ως εργαλείο αξιολόγησης από μαθητές της Β’ Γυμνασίου στο μάθημα της Χημείας

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Μελέτη της αποδοχής του Plickers ως εργαλείο αξιολόγησης από μαθητές της Β’ Γυμνασίου στο μάθημα της Χημείας (EL)

Ζαχαρής, Γεώργιος Κ.
Κεφάλας, Φραγκίσκος

info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
Άρθρο από Ομότιμους Αξιολογητές (EL)

2023-09-30


Η αξιολόγηση αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Το Plickers είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή που επιτρέπει την άμεση πραγματοποίηση όλων των μορφών αξιολόγησης, ενώ, επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θέση γραπτών ερωτηματολογίων κατά την διεξαγωγή ερευνών. Στην παρούσα εργασία, 93 μαθητές και μαθήτριες της Β᾽ Τάξης του Γυμνασίου της Πάρου κλήθηκαν να αξιολογήσουν την εφαρμογή Plickers ως ένα εργαλείο αξιολόγησης μιας διδακτικής παρέμβασης με την αξιοποίηση τεχνολογιών επαυξημένης πραγματικότητας στο μάθημα της Χημείας. Από τα αποτελέσματα της έρευνας φαίνεται ότι η χρήση του Plickers ως εργαλείο αξιολόγησης βρίσκει σημαντική αποδοχή από τους μαθητές/τριες, οι οποίοι ενθαρρύνονται να συμμετέχουν και κινητοποιούνται σε μεγάλο βαθμό στο να μάθουν και να αποδίδουν καλύτερα ανεξαρτήτως φύλου. Επιπρόσθετα, φαίνεται ότι το Plickers όντας ένα προσιτό εργαλείο αξιολόγησης, δύναται να βελτιώσει τη συμμετοχή, να μειώσει το άγχος της αξιολόγησης, καθώς και να δώσει τη δυνατότητα στον εκπαιδευτικό να εξασφαλίσει την ενεργητική συμμετοχή όλων των μαθητών/τριών στη διδακτική διαδικασία. (EL)


Plickers (EL)
Κινητή Μάθηση (EL)
Αξιολόγηση (EL)
Χημεία (EL)
ΤΠΕ (EL)

Ελληνική γλώσσα

Ελληνική Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση – ΕΤΠΕ (EL)


Συνέδρια της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση; 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Ένταξη και Χρήση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διαδικασία»; 0473-0482 (EL)
Συνέδρια της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση; 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Ένταξη και Χρήση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διαδικασία»; 0473-0482 (EN)

Πνευματική ιδιοκτησία (c) 2023 Συνέδρια της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (EL)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.