ΚΑΥΣΑΕΡΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ: ΜΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟΝ Η.Υ.

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



ΚΑΥΣΑΕΡΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ: ΜΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟΝ Η.Υ. (EL)

Αλιμήσης, Δημήτρης
Παπαδημητρίου, Βασιλική

info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
Άρθρο από Ομότιμους Αξιολογητές (EL)

2025-04-27


Η διδακτική μας πρόταση εντάσσεται στη διδασκαλία της εκπομπής τωνκαυσαερίων από τα αυτοκίνητα και της δράσης του καταλύτη. Τα αυτοκίνητα είναι ηκύρια πηγή των ρυπογόνων ενώσεων που περιλαμβάνονται στη φωτοχημικήκαπνομίχλη. Από τη σχετική έρευνα έχει διαπιστωθεί ότι η προσφορά στους μαθητέςπολλαπλών αναπαραστάσεων στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών και η εργασίατους με αυτές βοηθάει στην αποτελεσματική κατανόηση και μάθηση των φυσικώνφαινομένων. Η οπτικοποίηση των φαινομένων μέσω της προσομοίωσης μπορεί ναβοηθήσει τους μαθητές να κατανοήσουν αφηρημένες και συμβολικές έννοιες, όπωςείναι οι χημικές αντιδράσεις και η δράση του καταλύτη. Η διδακτική μας παρέμβασηχρησιμοποιεί τον Η. Υ. και το λογισμικό Modellus ως υποβοηθητικό εργαλείο για τηνκατανόηση της δράσης του καταλύτη σε σχέση με τα καυσαέρια που εκπέμπονται απόένα εικονικό αυτοκίνητο που τίθεται σε κίνηση στην οθόνη. (EL)


Modellus (EL)
προσομοίωση (EL)
καταλύτης (EL)
καυσαέρια (EL)

Ελληνική γλώσσα

Ελληνική Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση – ΕΤΠΕ (EL)


Συνέδρια της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση; 2ο Συνέδριο Σύρου στις ΤΠΕ; 511-514 (EL)
Συνέδρια της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση; 2ο Συνέδριο Σύρου στις ΤΠΕ; 511-514 (EN)

Πνευματική ιδιοκτησία (c) 2024 Συνέδρια της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (EL)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.