Η Αρχιτεκτονική του Οίνου : Από το όραμα στο βίωμα, η πολυδιάστατη μορφή της αρχιτεκτονικής του οίνου

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Πολυτεχνείο Κρήτης   

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Πολυτεχνείου Κρήτης   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Η Αρχιτεκτονική του Οίνου : Από το όραμα στο βίωμα, η πολυδιάστατη μορφή της αρχιτεκτονικής του οίνου (EL)

Πετιδης Ανδρονικος-Δημητριος (EL)
Petidis Andronikos-Dimitrios (EN)

Τσαρας Ιωαννης (EL)
Παρθενιος Παναγιωτης (EL)
Ροτσιος Δημητριος (EL)
Rotsios Dimitrios (EN)
Tsaras Ioannis (EN)
Parthenios Panagiotis (EN)

other
conferenceItem

2024


Στην εισαγωγή, αναφέρεται το έναυσμα και η έμπνευση πίσω από τη θεματική ενώ απαριθμούνται και οι στόχοι της έρευνας και πως προσεγγίζεται η διερεύνηση της θεματικής. Στη συνέχεια, γίνεται μια σύντομη ιστορική αναδρομή, δηλαδή, που, πότε και από ποιον δημιουργήθηκε το πρώτο οινικό στοιχείο, ποιοι παράγοντες συντέλεσαν στην εξάπλωση του και πως έχει εξελιχθεί μέχρι το σήμερα το κρασί. Έπειτα αναπτύσσονται εν συντομία οι επιστήμες και οι βασικές ορολογίες που χρησιμοποιούνται σε αυτές, όπου εκεί βρίσκεται το συντακτικό/ η φόρμουλα, για το πρότυπο συνέντευξης που χρησιμοποιείται για την έρευνα τοπίου σε 2 διαφορετικά γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας. Το δείγμα της έρευνας τοπίου αφορά περιοχές της Μακεδονίας και της Σαντορίνης. Στις περιοχές αυτές αντλούνται πληροφορίες για τις διαφορετικές τυπολογίες της αμπέλου, του αμπελώνα, των οινοποιείων, του χαρακτήρα του εκάστοτε οινοποιείου, των οινοπαραγωγών και αμπελουργών, σκιαγραφείται το προφίλ της επιχείρησης, η φιλοσοφία της, η σχέση που έχει με την τοπική κοινωνία αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο τελευταίο κομμάτι της εργασίας, γίνεται η κριτική αποτίμηση και η σύγκριση των παραπάνω δεδομένων με τα επακόλουθα συμπεράσματα και τον επίλογο. (EL)

Οικονομία & Επιχειρηματικότητα (EL)
Γραμμή παραγωγής οινοποιείου (EL)
Τοπική παράδοση / Εκσυγχρονισμός (EL)
Κοινωνία & τόπος (EL)
Αρχιτεκτονική οινοποιείου (EL)
Θεσμός της οικογένειας (EL)
Φιλοσοφία & σχεδιασμός (EL)
Ιστορία του οίνου (EL)
Πολιτισμός & αναψυχή (EL)
Επιστήμη: Αμπελουργία / Οινολογία / Οινοποίηση (EL)

Ελληνική γλώσσα

Πολυτεχνείο Κρήτης (EL)
Technical University of Crete (EN)

Πολυτεχνείο Κρήτης (EL)
Technical University of Crete (EN)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.