Βέλτιστη επέκταση συστήματος μεταφοράς σε απομονωμένα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας με μεγάλη διείσδυση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Πολυτεχνείου Κρήτης
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2016 (EL)

Βέλτιστη επέκταση συστήματος μεταφοράς σε απομονωμένα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας με μεγάλη διείσδυση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (EL)

Σκανδαλακη Μαρινα (EL)
Skandalaki Marina (EN)

Κουϊκογλου Βασιλης (EL)
Πολυτεχνείο Κρήτης (EL)
Νικολος Ιωαννης (EL)
Κανελλος Φωτιος (EL)
Kouikoglou Vasilis (EN)
Technical University of Crete (EN)
Nikolos Ioannis (EN)
Kanellos Fotios (EN)

H επέκταση των Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΣΗΕ), και ειδικότερα των Συστημάτων Μεταφοράς (ΣΜΗΕ) υπό συνθήκες υψηλής διείσδυσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), αποτελεί σημαντικό ερευνητικό πεδίο, κυρίως λόγω της αλματώδους ανάπτυξης των ΑΠΕ. Το πρόβλημα το οποίο προκύπτει από την αυξημένη παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ και η επακόλουθη ενίσχυση του δικτύου, με στόχο την εκμετάλλευση της παραγόμενης ενέργειας αλλά και τη διατήρηση της αξιοπιστίας και της ασφάλειας του συστήματος, οδηγεί στην αναζήτηση μεθόδων ελαχιστοποίησης του κόστους επέκτασης του, υπό συγκεκριμένους περιορισμούς. Η παρούσα Μεταπτυχιακή διατριβή στοχεύει στην παρουσίαση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και την επίδραση τους στο Σύστημα Μεταφοράς. Αρχικά, αναφέρονται τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της μεγάλης Διείσδυσης ΑΠΕ σε ΣΗΕ και οι μέθοδοι μοντελοποίησης παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ. Στη συνέχεια, περιγράφονται το πρόβλημα της επέκτασης του δικτύου μεταφοράς με ΑΠΕ, η μαθηματική του διατύπωση, καθώς και ο γενετικός αλγόριθμος, ο οποίος αναπτύχθηκε για την ελαχιστοποίηση του κόστους και επομένως τη βελτιστοποίηση της επέκτασης του δικτύου, υπό συγκεκριμένες συνθήκες και γενικότερα περιορισμούς. Ο αλγόριθμος εφαρμόστηκε στο απομονωμένο σύστημα της Κρήτης, του οποίου η μοντελοποίηση και η προσομοίωση υλοποιήθηκε με τη βοήθεια των προγραμμάτων Matlab και Matpower. (EL)

masterThesis

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (EL)
Renewable energy sources (EN)


Ελληνική γλώσσα

2016


Πολυτεχνείο Κρήτης::Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (EL)
Technical University of Crete::School of Production Engineering and Management (EN)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.