Decision making via semi-supervised machine learning techniques

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Πολυτεχνείου Κρήτης
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2016 (EL)

Decision making via semi-supervised machine learning techniques (EN)

Πρωτοπαπαδακης Ευτυχιος (EL)
Protopapadakis Eftychios (EN)

Τσαφαρακης Στελιος (EL)
Ματσατσινης Νικολαος (EL)
Δουμπος Μιχαλης (EL)
Πολυτεχνείο Κρήτης (EL)
Σταυρουλακης Γεωργιος (EL)
Μαρινακης Ιωαννης (EL)
Michael Doumpos (EN)
Doulamis, Anastasios (EN)
Technical University of Crete (EN)
Marinakis Ioannis (EN)
Stavroulakis Georgios (EN)
Grammalidis, Nikos (EN)
Tsafarakis Stelios (EN)
Matsatsinis Nikolaos (EN)

Ο όρος μάθηση με μερική επίβλεψη αναφέρεται σε ένα ευρύ πεδίο τεχνικών μηχανικής μάθησης, οι οποίες χρησιμοποιούν τα μη τιτλοφορημένα δεδομένα για να εξάγουν επιπλέον ωφέλιμη πληροφορία. Η μερική επίβλεψη αντιμετωπίζει προβλήματα που σχετίζονται με την επεξεργασία και την αξιοποίηση μεγάλου όγκου δεδομένων και τα όποια κόστη σχετίζονται με αυτά (π.χ. χρόνος επεξεργασίας, ανθρώπινα λάθη). Απώτερος σκοπός είναι η ασφαλή εξαγωγή συμπερασμάτων, κανόνων ή προτάσεων. Τα μοντέλα λήψης απόφασης που χρησιμοποιούν τεχνικές μερικής μάθησης έχουν ποικίλα πλεονεκτήματα. Σε πρώτη φάση, χρειάζονται μικρό πλήθος τιτλοφορημένων δεδομένων για την αρχικοποίηση τους. Στη συνέχεια, τα νέα δεδομένα που θα εμφανιστούν αξιοποιούνται και τροποποιούν κατάλληλα το μοντέλο. Ως εκ τούτου, έχουμε ένα συνεχώς εξελισσόμενο μοντέλο λήψης αποφάσεων, με την ελάχιστη δυνατή προσπάθεια. Τεχνικές που προσαρμόζονται εύκολα και οικονομικά είναι οι κατεξοχήν κατάλληλες για τον έλεγχο συστημάτων, στα οποία παρατηρούνται συχνές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας. Ενδεικτικά πεδία εφαρμογής εφαρμογής ευέλικτων συστημάτων υποστήριξης λήψης αποφάσεων με μερική μάθηση είναι: η επίβλεψη γραμμών παραγωγής, η επιτήρηση θαλάσσιων συνόρων, η φροντίδα ηλικιωμένων, η εκτίμηση χρηματοπιστωτικού κινδύνου, ο έλεγχος για δομικές ατέλειες και η διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς. (EL)

doctoralThesis

Μερική επίβλεψη (EL)
Μηχανική μάθηση (EL)
Συστήματα υποστήριξης αποφάσεων (EL)


Αγγλική γλώσσα

2016


Πολυτεχνείο Κρήτης::Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (EL)
Technical University of Crete::School of Production Engineering and Management (EN)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.