Στατιστική ανάλυση λειτουργίας ομάδας φωτοβολταϊκών πάρκων στην Κρήτη

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Πολυτεχνείου Κρήτης
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2017 (EL)

Στατιστική ανάλυση λειτουργίας ομάδας φωτοβολταϊκών πάρκων στην Κρήτη (EL)

Καλογερακης Αντωνιος (EL)
Kalogerakis Antonios (EN)

Τσιναρακης Γεωργιος (EL)
Κουϊκογλου Βασιλης (EL)
Πολυτεχνείο Κρήτης (EL)
Κανελλος Φωτιος (EL)
Kouikoglou Vasilis (EN)
Technical University of Crete (EN)
Tsinarakis Georgios (EN)
Kanellos Fotios (EN)

Η συνεχής αύξηση των ενεργειακών απαιτήσεων, σε συνδυασμό με την επιβάρυνση του περιβάλλοντος και την σταδιακή εξάντληση των φυσικών πόρων, έχουν οδηγήσει στην χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Στην παρούσα διπλωματική εργασία γίνεται στατιστική ανάλυση της λειτουργίας μιας ομάδας φωτοβολταϊκών πάρκων στην Κρήτη, με τη χρήση του προγράμματος Matlab. Αρχικά, συλλέγονται οι τιμές παραγωγής ημερήσιας ενέργειας από όλα τα εξεταζόμενα πάρκα, για το διάστημα από 1η Δεκεμβρίου του 2015 έως την 30η Νοεμβρίου του 2016. Στη συνέχεια, αποτυπώνονται γραφικά τα δεδομένα και δημιουργείται ένα μέσο πάρκο που η παραγωγή του είναι ο μέσος όρος της παραγωγής των πάρκων που μελετάμε. Ακολούθως, παρατίθενται ποιοτική σύγκριση των αποτελεσμάτων της ομάδας Φ/Β πάρκων με τα αντίστοιχα των μεμονωμένων. Τέλος, γίνεται αναφορά στην αποθήκευση ενέργειας προερχόμενη από Φ/Β πάρκα, σε μπαταρίες και την συμπεριφορά που θα έχουν τα πάρκα που μελετάμε, καθώς και το ενδεικτικό κόστος τους. (EL)

bachelorThesis

Στατιστική ανάλυση (EL)


Ελληνική γλώσσα

2017


Πολυτεχνείο Κρήτης::Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (EL)
Technical University of Crete::School of Production Engineering and Management (EN)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.